Creative Cloud Güncellemesinde Eski Sürümler Nasıl Kaldırılır?

In Makale, Pratik by Yunus EmreLeave a Comment

Creative Cloud’da herhangi bir uygulama güncellemesinde eski sürümler sistemde varsayılan olarak tutuluyor. Fakat basit bir ayarla eski sürümleri kaldırmak mümkün.

Adobe’nin 6 yıl önce duyurduğu Creative Cloud, abonelik tabanlı bir servis olarak Photoshop, Premiere, Lightroom ve Illustrator gibi uygulamaları bir arada sunuyor. Böylece kullanıcılar aylık ya da yıllık sabit ücret karşılığında servisten yararlanabiliyor. Elbette bu çatı altındaki uygulamaların her güncellemesi de ek ücret ödemeden yapılabiliyor.

Creative Cloud’daki her güncelleme, varsayılan olarak önceki sürümlerin bilgisayarda kalmasını sağlıyor. Ancak, kullanıcıların büyük bir kısmı önceki sürüm yerine en güncel versiyonu bilgisayarında tutmak istiyor. İşte bu noktada güncelleme sırasında ufak bir seçeneği aktif hale getirmek gerekiyor.

Creative Cloud’un masaüstü, mobil ya da web yönetimindeki Ayarlar / Uygulamalar bölümünden otomatik güncellemeler açıp kapatılabiliyor. Eğer uygulamanın eski versiyonunun bilgisayarda tutulmasını istemiyorsanız ‘Gelişmiş seçenekler’ başlığı altından ‘Eski sürümleri kaldır’ düğmesini işaretleyebilirsiniz.