Anasayfa Haber Spotify Arkadaşlarınızın Favori Şarkılarını Keşfetmenizi Sağlayacak

Spotify Arkadaşlarınızın Favori Şarkılarını Keşfetmenizi Sağlayacak

Spotify, Tastebuds özelliği ile arkadaşlarınızın sıklıkla dinlediği parçaları keşfetmenizi sağlayacak.

Spotify, son zamanlarda kendini yenilemeye gitti. Benzer platformlarla yarış halinde olan uygulama, bu kez Tastebuds özelliği ile karşımıza çıkacak. Bu yenileme, yaklaşan özellikler hakkında doğru bilgiler sunan uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong tarafından ortaya atıldı.

Wong, özelliğin TechCrunch’ta nasıl çalışacağını, kullanıcıların takip ettikleri insanları aramak için kalem simgesine nasıl tıklayabileceklerini, dinleme alışkanlıklarını görebileceklerini ve kendileri için favori parçaları dinleyebileceklerini sosyal medya üzerinden duyurdu.

“Bana bir şarkı önerir misin?”

Resim

Spotify, kendi içerisinde takip ettiğiniz kullanıcıların ne dinlediğini zaten gösteriyordu. Ancak yeni Tastebuds özelliği ile arkadaşlarınızın (takip ettiklerinizin) favori parçalarını da görebilecek ve onlarla benzer şarkıları dinleyebileceksiniz. Bu özellik arkadaşlarınızdan tavsiye alır gibi onların sevdiği parçaları dinleyebilmenize ve şarkı bulma konusunda geniş bir yelpaze edinmenize yardımcı olacak. Spotify, Tastebuds’u zevkine güvendiğiniz arkadaşlarınız aracılığıyla müzik keşfetme özelliği olarak nitelendiriyor.

Spotify önerilerinin büyük çoğunluğu algoritmik olarak üretiyordu. Bu çoğu zaman kullanıcılar üzerinde sıkıcı etki bırakabiliyordu. Tastebuds ise sosyal müzik keşfi kullanarak bu sıkıcı havayı dağıtabilecek, bu sayede uygulamanın tercih edilenler listesinde öne çıkması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Spotify Silinen Çalma Listeleri Nasıl Geri Getirilir?