Anasayfa Haber Bülten BenQ İnteraktif Ekranlara Hava Kalitesi Sensörü Eklendi

BenQ İnteraktif Ekranlara Hava Kalitesi Sensörü Eklendi

BenQ interaktif ekranlar (IFP) görsel-işitsel olarak zengin içerikler verebilmeleri sayesinde, teknoloji ile iç içe olan günümüz öğrencilerinin derse olan ilgilerini artırmayı hedefliyor.

Ultra kısa mesafe projektörlerden sonra, günümüzde akıllı tahta olarak da bilinen interaktif ekranlar (IFP) özellikle K12 eğitiminde yaygın olarak kullanılmaya başladı. 55”, 65”, 75” ve 86” boyutları bulunan yeni RP serisi 4K BenQ interaktif ekranlar hava kalitesi sensörü ve EZWrite 5.0 yazılımı gibi yeni özellikleriyle mevcut serinin daha da güçlenmesini sağlıyor.

Hava Kalitesi Sensörü Nedir?

Ana ekranda iç mekandaki karbondioksit oranını düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak 4 seviyede göstererek içerideki hava kalitesinin gözlenmesine yardımcı oluyor. Bu veriye göre sınıftaki karbondioksit seviyesi yükseldiğinde sınıfın havalandırılması gerekiyor.

EZWrite 5.0 ise bir dokunuşla etkileşimli öğrenmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış bir beyaz tahta uygulaması. Bu yazılım 20 noktaya kadar çoklu dokunuş, el yazısı tanıma, veri taşıma ve aktarma, video kaydı gibi derslerde işbirliğini ve katılımı teşvik edebilecek her türlü araçla birlikte geliyor.

BenQ interaktif ekranlar ayrıca yüzeylerinde biriken çoğu mikrobu öldüren, ve böylece sınıflarda enfeksiyon veya salgını önleyen; toksik olmayan, dayanıklı nano iyonik gümüş çok katmanlı bir kaplama ile güçlendirilmiş. Yine BenQ interaktif ekranlarda yerleşik olarak bulunan hareket sensörü de, kullanıcıların ekrana yakın hareketlerini algılayarak sorunsuz ve rahat bir izleme deneyimi için TÜV sertifikalı Titreşimsiz Ekran (Flicker Free) ve Düşük Mavi Işık (Low Blue Light) özelliklerini otomatik olarak etkinleştirilebiliyor. Parlama önleyici yüzey de kullanıcılara daha rahat bir kullanım deneyimi sunuyor.