Anasayfa Haber Intel, PCIe 4.0’a Geçiş Sürecinde Sorunlar Yaşıyor

Intel, PCIe 4.0’a Geçiş Sürecinde Sorunlar Yaşıyor

Intel’in yeni platformda neden PCIe 4.0 standardına geçmediği ortaya çıktı. Ayrıca yeni serilerin aslında bu desteğe sahip olduğu ancak sorunlardan dolayı aktif edilmediği öne sürüldü.

Intel’in yeni Comet Lake-S masaüstü işlemcilerine ait tüm detaylar ortaya çıkmıştı. Yeni işlemcilerle birlikte soket yapısı da değişiyor ve LGA1200 platformuna geçiş yapılacak. Bununla birlikte yeni 400 serisine ait anakartlar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Görünüşe bakılırsa Intel’in karşı karşıya olduğu tek sorun 10nm’ye geçiş değil. Yeni bir rapor, yaklaşan Comet Lake-S işlemcilerin aslında PCI Express 4.0’ı desteklediğini, bazı Z490 anakartların da bunun için tasarlandığını gösteriyor. Ayrıca CES 2020’de birden fazla kaynaktan aktarılan bilgilere göre yaklaşan anakartların çoğunun PCIe 4.0 desteklediği söylenmişti.

Ancak Intel bu özelliği Comet Lake yonga seti ile uygulamada sorunlarla karşılaştı ve bu nedenle 1200 soket anakartlar pazara geldiklerinde yalnızca PCIe 3.0 hızını destekleyecek. Karşılaşılan sorunların temelinde ise yonga seti sinyallerinde gecikmeler ve kararsızlıklar olduğu söyleniyor. Bu da PCI-Express 4.0 sertifika özelliklerini karşılama konusunda önemli bir detay. PCIe 4.0 çok yüksek frekanslarda çalışıyor ve bu da sinyalin tamamen temiz olmasını gerektiriyor. Intel’in pazar payını kaybettiği yönündeki haberlere bakılırsa,  son zamanlarda zor durumlar geçirdiklerini söylemek mümkün.

İlginizi çekebilir:

2 Yorumlar

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version