Anasayfa Haber Yeni AMD Wraith Prism Soğutucu Sahte Çıktı

Yeni AMD Wraith Prism Soğutucu Sahte Çıktı

AMD’nin üst seviye işlemcilerle gelen Wraith Prism soğutucusu 6 ısı borusu ile birlikte görüntülenmişti. Sonrasında bu görüntülerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

AMD’nin Wraith Prism soğutucusu Ryzen 7 3900X, Ryzen 7 3800X, Ryzen 7 3700X ve Ryzen 7 2700X dahil olmak üzere üst düzey Ryzen 7 ve Ryzen 9 işlemcilerle birlikte geliyor. Geçtiğimiz dönemde bu işlemcilerden birini aldıysanız muhtemelen bu soğutucuyu kullanmışsınızdır. Bu güçlü soğutucu normalde dört ısı borusu ile birlikte geliyor.

AMD, Wraith Prism’in desteklediği TDP’yi (termal tasarım gücü) resmi olarak listelemiyor. Bununla birlikte Ryzen 9 3900X, 105W TDP ile derecelendiriliyor. Bu nedenle Wraith Prism’in 105W’a kadar işlemcileri sorunsuz şekilde soğutabildiğini söyleyebiliriz.

Asya’da Xfastest forumundan bazı kişiler yeni soğutucuda bazı değişiklikler olduğunu farketmişti. Paylaşımlara bakıldığında Wraith Prism’in yeni soğutucuda altı adet ısı borusu göze çarpıyor. İlginç olan ise keşfedilen yeni versiyonun mevcuttakiyle aynı model numarasına (712-000075 Rev: C) sahip olması. Bu nedenle AMD’nin eski soğutucuları farkettirmeden iyileştirdiği yorumları yapılmıştı.

Nihayetinde AMD tarafından resmi bir açıklama geldi ve paylaşılan soğutucuların sahte olduğu belirtildi.

“AMD markasının gayri meşru kullanımı da dahil olmak üzere resmi bir AMD Wraith Prism çözümü gibi görünecek şekilde tasarlanmış altı ısı borusu kullanan üçüncü taraf soğutucuların artık pazara girdiğini fark ettik. Bu çözümler orijinal AMD ürünleri değil, ayrıca kalitesi ve performans gereksinimlerini karşılamak için AMD tarafından test edilmemiş ve doğrulanmamıştır.

“Bu ürünlerin kaynağını aktif olarak araştırıyoruz ve kullanıcıların orijinal AMD ürünleri almalarını sağlamak ve haklarımızı uygulamak için gerekli önlemleri alacağız. Bir soğutucunun kaynağı hakkında sorularınız varsa, lütfen çözümü buradan doğrulayın.”

İlginizi çekebilir: