Anasayfa Haber Nokia ve Ericsson KamulaştırıIıyor

Nokia ve Ericsson KamulaştırıIıyor

ericsson

ABD hükumeti, Nokia ve Ericsson’un kamulaştırılması konusunda çalışmalara başlayacağını duyurdu.

ABD Başsavcısı William Barr geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında bazı teknoloji şirketlerinde özelleşmeye gidileceğinin sinyalini verdi. Başsavcı, Huawei Technologies’in getirdiği güvenlik tehdidini vurgulayarak, ABD ve müttefiklerinin, Çinli şirketin yeni nesil 5G telekom teknolojisindeki baskınlığına karşı koymayı amaçladığını aktardı. Bunu sağlamak için Finlandiya’nın Nokia ve İsveç’in Ericsson markalarına yönelinecek.

Barr, “Büyük pazarımızı ve finansal kasımızı bu firmalardan birinin veya her ikisinin arkasına koymak, onu çok daha zorlu bir rakip haline getirecek ve kalma gücü veya kalma gücü hakkındaki endişeleri ortadan kaldıracaktır.” dedi.

ABD’nin kamulaştırma politikasına yeşil ışık

ABD, Çin hükümetinin casusluk suçlamalarının ardından, Huawei’nin ekipmanını kullanabileceğini iddia ediyor. Bununla birlikte, ABD’nin 5G sorunlarını çözmek için de sosyalizme ihtiyacı var. Böyle bir anlaşma için olasılıkları değerlendiren hükumet, Ericsson ve Nokia’nın kapitalist sahiplerine kozunu oynamaya hazırlanıyor.

Ericsson’un sahibi ve yatırımcısı Cevian Capital, ABD’nin Ericsson’da hisse satın almaya olan ilgisinin şirket için olumlu olacağını belirtti. Ancak herhangi bir anlaşmanın bugünkü değerlendirmeden çok daha yüksek bir fiyat seviyesinde olması gerektiğinin altını çizdi.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 30 Pro İncelemesi