Anasayfa Haber Facebook Gaming, Yeni Yayın Denetimi Aracını Duyurdu

Facebook Gaming, Yeni Yayın Denetimi Aracını Duyurdu

Özellikle ülkemizdeki atılımları ile adından pek çok kez bahsettiren Facebook Gaming, yayın platformu hedefleri doğrultusunda bu servisi geliştirmeye devam ediyor.

Facebook Gaming geliştirdiği yeni araç ile yayıncıların daha sağlıklı bir yayın yapmasını hedefliyor. Facebook Gaming, Fair Play Alliance isimli bir şirket ile geliştirdiği servis ile artık yayıncıların yayınlarına kurallar ekleyebilmesini, moderatörlerin ve yayıncının kullanıcıların yorumlarını kaldırabilmesini, kullanıcılara zaman aşımı cezası verebilmesini ve kullanıcıyı tamamen susturabilmesini sağlayacak.

Facebook Gaming ürün yöneticisi olan Clara Siegel, bu servisi şu an için küçük bir yayıncı grubu ile test ettiğini ve önümüzdeki zamanda bu hizmeti tüm yayıncılara sunacaklarını belirtti. Clara Siegel açıklamasında ayrıca “Oyunların zaman içinde değiştiğini biliyoruz ve oynayan insanlar da değişti. Bu yüzden olumlu konuşmalar için kılavuz belirlemeye yardımcı olarak kitler ve kurallar koymamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Facebook Gaming bu hizmetle daha temiz bir topluluk yaratmayı ve içerik üreticilerini korumak istiyor. Arayüz, kullanıcı sayısı gibi konularda rakiplerinin arkasında kalan Facebook Gaming, yaptığı hamle ve geliştirmeler ile bu yarışın içerisinde kalmaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Facebook Messenger Yüz Tanıma Özelliği Kazanabilir