Anasayfa Haber Micron, Dünyanın İlk LPDDR5 Belleğini Duyurdu

Micron, Dünyanın İlk LPDDR5 Belleğini Duyurdu

Yeni LPDDR5 bellek teknolojisi ile %50’ye kadar daha yüksek hız ve %20 verimlilik vaat ediliyor. Yeni bellekler 5G, otomotiv ve yapay zeka gibi birçok sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak.

Micron, piyasaya sürülecek olan Xiaomi Mi 10 akıllı telefonda kullanılmak üzere dünyanın ilk düşük güçlü DDR5 DRAM’lerini göndermeye başladıklarını duyurdu. Artık yapay zeka ve akıllı telefonlarda 5G işlevleri gibi konularda üstün bellek teknolojisine ihtiyaç duyulmakta. Xiaomi’nin bellek teknolojisi ortağı Micron’un tasarladığı LPDDR5 çözümü, üstün güç verimliliği ve daha hızlı veri erişim hızları sağlıyor.

Yeni bellekler otomotiv, istemci bilgisayarlar, 5G ve yapay zeka uygulamaları için oluşturulmuş ağ sistemleri dahil olmak çeşitli sektörlerde kullanılacak. LPDDR5, LPDDR4x belleğe kıyasla güç kullanımında %20 civarında daha verimli ve %50’ye kadar daha hızlı. Bunun yanında LPDDR5, akıllı telefonların 5G gereksinimlerini karşılamak için kritik olan 6.4 Gbps’ye kadar olan en yüksek hızlarda veri işlemesine olanak sağlıyor.

Micron Mobil İş Birimi’nin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Raj Talluri, “Micron’un, endüstrinin bir akıllı telefonda kullanılmak üzere ilk düşük güçlü DDR5 DRAM’ı sunma konusundaki liderliği, 5G ve yapay zeka uygulamalarının kullanımını da hızlandıracak. Müşterilerimiz, 5G ve yapay zeka sistemlerini desteklemek için yeni nesil bellek çözümlerine ihtiyaç duyuyorlar. Micron’un LPDDR5 DRAM’i, önceki nesillere göre %50 veri erişim hızı ve %20 güç verimliliği ile bu gereksinimleri karşılıyor.” dedi.

Xiaomi Başkan Yardımcısı Chang Cheng, “Micron’un bellek konusunda uzun süredir devam eden liderliğine ve yeniliklerine değer veriyoruz. Micron’un LPDDR5 özellikleri, Xiaomi Mi 10 akıllı telefonumuzda daha fazla performans ve istikrar sunarken, aynı zamanda güç tasarrufu sağlıyor. LPDDR5’in 2020’de tüm amiral gemisi cihazlar için standart haline geleceğine inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Micron, yeni nesil bellekleri bu yıl küresel ölçekte dağıtmaya başlıyor. Yakın zamanda çıkış yapacak amiral gemisi akıllı telefonlar ve 5G ağ teknolojilerinde bu belleklerin kullanıldığını göreceğiz. LPDDR5 müşterilere 6 GB, 8 GB ve 12 GB kapasitelerinde, 5.5 Gbps ve 6.4 Gbps veri hızlarında gönderiliyor olacak.

İlginizi çekebilir: