Anasayfa Haber AMD, Big Navi Kartlarını 5 Mart Tarihinde Duyurabilir

AMD, Big Navi Kartlarını 5 Mart Tarihinde Duyurabilir

AMD’nin yeni nesil GPU’larını 5 Mart tarihinde tanıtacağı iddia ediliyor.

AMD’nin üst düzey ekran kartları üzerinde çalıştığını ve tanıtımın bu yıl yapılacağını hepimiz biliyoruz. Şirket, uzun zamandır giriş ve orta seviye GPU pazarına hitap ediyordu. Kullanıcıların üst seviyede AMD’den hep bir beklentisi olmuştur. Bu konuda en son piyasaya çıkan ekran kartı Radeon VII olmuştu ancak işler yolunda gitmedi.

CEO Lisa Su, geçtiğimiz haftalarda üst düzey GPU mimarisini geliştirdiklerini doğrulamıştı. Turing Killer olarak da adlandırılan GPU’larla ilgili yeni bir söylenti daha ortaya atıldı. Aslına bakılırsa yeni kartların Computex fuarında tanıtılmasını bekliyorduk.

Yeni ortaya çıkan söylentilerde yeni GPU mimarisinin 5 Mart tarihindeki Financial Analyst Day’de (Finansal Analist Günü) tanıtılacağı öne sürülüyor. Bu bir teknoloji veya oyun etkinliği değil, bu yüzden pek inandırıcı gelmeyebilir ancak şirketler, o anki planlarına göre ürünlerini çok farklı etkinliklerde tanıtabiliyor.

Öte yandan Big Navi GPU, RRA sertifikası da dahil olmak üzere çeşitli mecralarda birkaç kez görüldü ve şirketin yüksek performanslı GPU dünyasına dönüşü kesinleşti. Şu anki tahminlere göre tepe noktadaki serinin RTX 2080 Ti’dan daha performanslı olması bekleniyor.

AMD’nin rDNA 2 mimarisini 2020 yılında tanıtacağı da kesinleşmişti ve Big Navi’nin bu mimariyi temel alması bekleniyor. Bu mimari yüksek ihtimalle 7 nm+ (EUV) üretim sürecine dayanacak ve Işın İzleme Teknolojisi’ni de destekleyecek.

Radeon RX 5800 ve RX 5900 serisi olarak ortaya çıkan 4 farklı modeli daha önce görmüştük. Hatta RX 5950 XT modelinin 80 işlem birimine sahip olabileceğine dair duyumları sizlerle paylaşmıştık. AMD’nin bu pazarda ne derece başarılı olacağını ve performans sonuçlarını merakla bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: