Anasayfa Haber Google Maps Sahte Trafik Sıkışıklığı Deneyi

Google Maps Sahte Trafik Sıkışıklığı Deneyi

Simon Weckert, yaptığı deney ile dijital dünyada viral oldu. Weckert, topladığı 99 adet akıllı telefon ile Berlin sokaklarında gezinerek, Google Maps’te sahte bir trafik sıkışıklığı yaratmayı başardı.

Sanatçı Simon Weckert, geçtiğimiz günlerde teknolojinin yanıltıcı aynı zamanda sınırsız gücünü ortaya koyacak bir deneye imza attı. Weckert, toplam 99 adet akıllı telefonu plastik bir vagona yerleştirdi. Ardından oldukça sakin görünen Berlin sokaklarında, tekerlekli vagon ile gezinmeye başladı.

Weckert, görünürde trafik olmayan sokaklarda rahatlıkla gezinirken Google’ın düşündüğü tam tersiydi. 99 akıllı cihazın aynı anda, aynı yol üzerinde ilerliyor olması Google Maps’i yanılttı. Uygulama deney sırasında gözlemlendiğinde trafiğin oldukça sıkışık olduğu uyarısını verdi.

Simon Weckert, "Google Maps Hack" Berlin 2020. © Simon Weckert.

Telefonların şarjı bitene kadar gezintiye devam eden sanatçının bunu Google’ın Berlin binasının önünde yapmış olması ise bir başka ironik nokta. Weckert bu deney ile Google’ın trafiği ölçme konusunda kullandığı yöntemin de daha iyi anlaşılmasını sağladı.