Anasayfa Haber İngiliz Astronot Uzaylıların Var Olduğunu İddia Etti

İngiliz Astronot Uzaylıların Var Olduğunu İddia Etti

İngiltere’nin ilk kadın astronotu olan Helen Sharman, röportajında uzaylıların evrende, hatta Dünya’da var olabileceğini söyledi.

İngiltereli astronot Helen Sharman, uzaya çıkan ilk kadın astronot olarak adını tarihe yazdırmıştı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı uzay yolculuğunun ardından Sharman, The Guardian dergisine verdiği röportajla da isminden oldukça söz ettirdi.

“Şu anda buradalar”

Sharman röportajında, Dünya’ya yukarıdan bakmanın onun için oldukça ilginç ve güzel bir deneyim olduğundan söz etti. Sözlerinin o anı yaşayan birine göre yetersiz kalacağından bahsederken, “Kalkıştan sonra atmosferi bıraktık ve pencereden aniden ışık aktı. Pasifik Okyanusu’ndaydık. Görkemli derin mavi denizler nefesimi aldı” şeklinde konuştu.

Bu ilginç deneyimin ona, fizik üzerine çalışmalarından çok daha fazlasını kattığına inanan kadın astronot, araştırmalarının evrende yalnız olmadığımızı kanıtladığını belirtti. Sharman gazeteciye, “Uzaylılar var. Evrende milyarlarca yıldız var ki, her türlü farklı yaşam biçimi de olmalı. Karbon ve azottan oluşan sen ve benim gibi olacaklar mı? Belki de değil. Şu anda burada olmaları mümkündür ve onları göremeyiz” sözleriyle uzaylıların varlığına inancını anlattı.

Astronot, Dünya’nın evrendeki tek yaşam kaynağı olmadığını ve Uzay’ın yaşam açısından, Dünya’dan çok daha iyi olduğunu vurguladı. Doğru sıcaklık, güvenlik ve geniş bir konfor alanı olduğunu aktaran Sharman, bütün bunların uzaylıların var olması için yeterli nedenler olduğuna inanıyor.

Sharman, uzaya seyahetleri sırasında dünya dışı bir hayat gördüğünü iddia etmiyor ancak bunun tamamıyla şans olduğunu da vurgulayarak merak uyandırıyor.

İlginizi çekebilir: Çin’in Radyo Teleskopu Uzayın Ücra Köşelerinden Sinyal Alıyor