Anasayfa Video SteelSeries Rival 3 Oyuncu Faresi İncelemesi

SteelSeries Rival 3 Oyuncu Faresi İncelemesi

Yeni SteelSeries Rival 3 modeli, pençe ve parmak ucu tutuş stilleri için tasarlanmış.

Fiyat olarak Rival 310 gibi modellerden daha uygun olmasına karşın, SteelSeries bu farede patentli sensör teknolojisi olan TrueMove, 3 bölgeli RGB aydınlatma, 60 milyon tıklama ömürlü anahtarlar gibi daha pahalı farelerde gördüğümüz özelliklere yer vermiş. Bu da Rival 3 modelinin çok da sıradan bir fare olmadığını gösteriyor.

Tasarım

Rival 3 tasarım olarak hayli sade bir görünüşe sahip denebilir. Normal sağ/sol tık ve teker düzenine ek olarak, sadece solda ileri ve geri yön tuşları olduğunu görüyoruz. Bu tuşlar oldukça ince ve üzerinde keskin bir çizgi var, yanlışlıkla tıklanmayacak kadar belirginler. Tekerin belirgin adımlı dönüşleri var ve orta sertlikte bir tuşa sahip. Videoda fare tuşlarının ve tekerinin seslerini dinleyebilirsiniz.

Tekerin arkasında bir de CPI hassasiyeti değiştirme tuşu var. Bu tuşların hepsinin işlevini SteelSeries Engine uygulaması altından değiştirebiliyorsunuz. Bu uygulama makro kaydetmeyi de desteklediği için, oyunlarda size zaman kazandıracak tuş kombinasyonlarını tek bir fare tuşuna atayabiliyorsunuz.

SteelSeries Engine altından polling rate, angle snapping, hızlanma ve yavaşlama ayarı gibi ayrıntılı ayarları da yapmak mümkün. Fare içindeki hafızaya belirlediğiniz 5 ayrı CPI profilini kaydedilebiliyor ve bunlar arasında teker arkasındaki CPI değiştirme tuşuna basarak kolayca geçiş yapabiliyorsunuz.

Kablo hariç 77 gram ağırlığa sahip olan Rival 3 bu açıdan kullanması çok rahat bir fare. Faresini sık sık kaldırarak hareket ettirenler için uzun kullanımlarda herhangi bir ağrıya sebep olmuyor. Şekli sebebiyle pençe tutuş ve parmak ucu tutuş için daha uygun bir tasarıma sahip. Büyük ele sahip olan ve fareyi avuç içiyle kavramayı tercih eden (palm grip) kullanıcılar düşünülerek tasarlanmamış.

Sensör

Farede kullanılan sensör, SteelSeries’in TrueMove Core modeli ve hassasiyet değeri 200 CPI ila 8500 CPI arasında ayarlanabiliyor. Sensörün tarama yeteneği 300 IPS olarak belirtilmiş, bu da sensörün saniyede 7 metre civarındaki hızlara kadar hareketleri algılayabileceğini gösteriyor. Bu değer çoğu rekabetçi oyunculuk için yeterli denebilir. Ancak eğer oyun esnasında fareyi çok aşırı sağa kaydıran kullanıcılardan biriyseniz, 450 CPI tarama özelliğine sahip Sensei Ten fare daha iyi bir seçim olabilir. 

Farenin öne çıkan özelliklerinden biri de dayanıklılık. Sağ ve sol tuşların altında 60 milyon tıklama ömürlü Omron anahtarlar bulunuyor. Bunun yanı sıra farenin malzemesi de alışageldiğimiz plastikten farklı, SteelSeries burada yüksek kalite polimer kullandığını belirtiyor.

Rival 3 modelinde 3 bölgeli aydınlatma olduğunu görüyoruz. Bunlar ön, orta ve arka kısım olarak ayrılıyor. Bunlar birbirinden bağımsız veya birlikte kontrol edilebiliyor. Fare altına konumlandırılan LED’ler çok parlak ve zemini çok güzel aydınlatıyor.

Sonuç Değerlendirmesi

SteelSeries Rival 3 fareyi piyasada yaklaşık 270 TL civarında fiyatla bulabilmek mümkün ve bizce iyi bir fiyat/performans oranı sunuyor. Rival 3 özellikle herhangi bir oyun türüne yönelik pazarlanmıyor ve her tür ciddi oyunculukta kullanılabilecek bir model. 8500 CPI hassasiyet fazlasıyla yeterli ve sensör takip konusunda oldukça başarılı. Yüksek ömürlü Omron anahtarların ve polimer malzemenin kullanımı da, yapılan yatırımın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

SteelSeries Rival 3 oyuncu faresi hakkında daha fazla bilgi için buradaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.