Anasayfa Haber Computex Fuarı Koronavirüse Rağmen Düzenlenecek

Computex Fuarı Koronavirüse Rağmen Düzenlenecek

Computex 2021

Haziran ayında düzenlenmesi beklenen Computex fuarı için önlemler alınmaya başlandı. Yetkililer Computex fuarının düzenlenmesi gerektiğini savunuyor.

Çin’in Wuhan kentinde baş gösteren COVID-19 virüsü tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Küresel virüs vakaları 80.000’e yükseldi ve ölümler dünya çapında 2700’ü aştı. İran, Kanada, ABD ve Güney Kore son birkaç hafta içinde yeni vakaları bildirdi. Kore’de teyit edilen vaka sayısı bir hafta içinde 1000’e yükselmişti.

Bu virüs birçok farklı endüstriyi, şirketi ve organizasyonu olumsuz etkiledi. En yakın örnek olarak Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2020) iptal edildiği haberini almıştık. Computex de dünyanın en önemli teknoloji etkinliklerinden birisi ve her yıl Haziran aylarında düzenleniyor.

Computex’in örgütlenmesinden sorumlu hükumet organı Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi (TAITRA) Başkanı ve CEO’su, fuarın devam eden Koronavirüs tehdidine rağmen düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

25 Şubat tarihindeki bir yayında TAITRA CEO’su Walter Yeh, Tayvan’daki sağlık otoriteleri ve etkinlik organizatörleri durumu takip ederken, Computex 2020’yi iptal etme planları olmadığını söyledi. Yeh, tüm ziyaretçilerin yüz hijyen maskelerinini giymeye teşvik edileceğini söyledi. Bunun yanında personelin katılımcıların sıcaklığını izlemek için görevde bulunacağını ve hijyen seviyesinin korunacağı bildiriliyor.

2003 yılında SARS virüsünün patlak vermesiyle Computex, Haziran ayından Eylül’e taşınmıştı. Tayvan’da teyit edilmiş 346 SARS vakası bulunuyordu ancak Tayvan’da bu hafta itibariyle teyit edilmiş 31 Koronavirüs vakası bulunuyor.

Bu değerlendirme tabii ki şu anki durum göz önüne alınarak yapılmış olmalı. Salgının Haziran ayına kadar etkisini ne kadar göstereceğini ise bilemiyoruz. 2-6 Haziran tarihlerindeki Computex etkinliğinin sorunsuz bir şekilde düzenlenmesi, bize önemli yeni teknolojileri görme fırsatı tanıyacaktır.

İlginizi çekebilir: