Anasayfa Haber Koronavirüs, Anakart ve GPU Endüstrisini Olumsuz Etkiliyor

Koronavirüs, Anakart ve GPU Endüstrisini Olumsuz Etkiliyor

Gelen raporlarda COVID-19 salgınının diğer sektörlerle birlikte donanım sektörünü de olumsuz etkilediği söyleniyor.

Her geçtiğimiz gün etkisini artıran Koronavirüs tüm dünyayı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bu sebeple tüm etkinlikler iptal ediliyor, spor müsabakaları erteleniyor ve çeşitli iş yerleri kapatılabiliyor. Bu gelişmeler elbette teknoloji ve donanım sektörünü de vurdu.

DigiTimes’dan gelen haberlere göre, anakart ve ekran kartı tedarik süreci 2020 yılının ilk yarısınında rekor seviyede düşmüş durumda. Bilgilerin nereden geldiği söylenmiyor ancak isim vermeden donanım üreticileri kaynak gösteriliyor.

Salgının başından beri, Çin’deki çeşitli fabrikalar ve çevresindeki üreticiler kapanmak zorunda kaldı. Anakart ve grafik kartlarına yönelik yerel talebin durduğu da gelen bilgiler arasında.

DigiTimes’e göre AMD, NVIDIA ve Intel’in yılın ilk yarısında hedeflenene göre çok daha zayıf satışlar görmesi bekleniyor. Ayrıca anakart ve GPU gönderilerinin beklendiği gibi üçüncü çeyrekte de toparlanamayacağı bildirildi. Yayınlanan raporda, Çin’de anakart ve ekran kartı satışlarının geçtiğimiz aya nazaran %30-50 civarında düştüğünü ve en erken Temmuz ayına kadar iyileşme beklenmediğinin altı çizildi.

COVID-19 şu anda 150’den fazla ülkede görüldü ve küresel ekonomiye zarar vermeye devam ediyor. Borsalar kötü durumda, Bitcoin ile birlikte diğer kripto para birimleri düşüşe geçti ve bazı sektörler durmuş halde.

GPU pazarında yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler muhtemelen NVIDIA’nın GTC duyurularını ertelemesine sebep oldu. Anakart sektöründeki olumsuzluklar yine Intel’in 10. nesil işlemcilerinin geleceğinde rol oynuyor olmalı. Geçtiğimiz günlerde zaten Intel’in duyurularında gecikme yaşanma ihtimalini değerlendirmiştik.

Dünya COVID-19 salgınını kontrol altına almak için harekete geçse de bunun ne kadar süreceği bilinmiyor. Küresel ekonominin toparlanma süreci keza aynı şekilde belirsizliklerle dolu. Bu bağlamda hepimiz üzerimize düşen toplumsal görevleri yerine getirmek için sorumluluk taşıyoruz. Umarız en kısa sürede bu durumun önüne geçilir ve dünya yaşamı olağan seyrine geri döner.

İlginizi çekebilir;