Anasayfa Haber Epic Games’ten Yapımcılara Yayın Teşviki

Epic Games’ten Yapımcılara Yayın Teşviki

Epic Games, platformda oyun yayınlama tarafında yeni bir dönem başlatarak yapımcılara destek olmayı hedefliyor. Epic Games Publishing projesi kapsamında yapımcılar ile kâr paylaşımı daha adil olacak ve daha fazla yeni oyun geliştirilecek.

Epic Games oyun ve oyun motoru (Unreal Engine) geliştirme, oyun dağıtım platformu (Epic Games Store) gibi projelerinin ardından bir süre sonra yeni bir adım atıyor. Şirket, “önce geliştirici” yaklaşımını benimseyen, çok platformlu yeni bir oyun yayınlama girişimi duyurdu. Bu bağlamda ilk olarak muhtemelen iyi tanıdığınız üç oyun şirketi ile anlaşma imzalandı.

Bunlardan ilki Max Payne, Alan Wake, Quantum Break ve Control gibi yapımların geliştiricisi olan Remedy Entertainment. Bir diğer yapımcı ise Limbo ve Inside gibi oyunları geliştiren Playdead oldu. Sonuncu yapımcı ise The Last Guardian’ı geliştiren genDESIGN.

Epic Games Publishing olarak adlandırılan bu proje, geliştiricilere daha adil yayın fırsatları sunmayı amaçlıyor. Epic Games, anlaşma sağlanan ve ilerleyen zamanlarda artacak yapımcılara tam destek sağlayacak ve daha fazla oyun yaratılacak. Şirket ayrıca geliştirme maliyetlerinin %100’ünü karşılayacağını ve yapımcılara ideal şartlar sunulacağını söylüyor.

  • Yaratıcılıkta sınır tanımamak ve sahiplik: Geliştiriciler, ürettikleri eserlerin tüm fikri mülkiyet haklarına ve eserler üzerinde yaratıcılık açısından %100 kontrole sahip olacaklar.
  • Tamamı fonlanan projeler: Epic Games Publishing, geliştirme maliyetlerinin %100’ünü karşılayacak. Buna geliştirici maaşlarından kalite güvencesi, yerelleştirme, pazarlama gibi pazara açılma maliyetlerine kadar tüm yayınlama maliyetleri de dahil olacak.
  • Yüzde 50/50 kâr paylaşımı: Geliştiriciler eserleri için adil bir pay alacak. Maliyetler düşüldükten sonra geliştiriciler tüm kârın en az %50’sini kazanacak.

Epic Games, önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi, geliştirici ortak ve oyun açıklayacağını belirtiyor. Remedy Entertainment, Epic Games ile iki yeni nesil oyun oluşturmak için bir anlaşma imzaladığını doğrularken, Playdead ve genDESIGN ile ilgili henüz ayrıntı bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: GeForce Now Üye Kapasitesi Tüm Olumsuzluklara Rağmen Doldu