Anasayfa Haber Instagram, Hassas İçerikleri Sınırlandıracak

Instagram, Hassas İçerikleri Sınırlandıracak

Instagram hassas içerik sınırı

Son paylaşılan raporlara göre Instagram, hassas içerikleri sınırlandırma özelliği üzerinde çalışıyor.

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan Instagram’da her türlü paylaşımı bulmak mümkün. Hal böyle olunca biz istemesek de ne yazık ki hassas içerikler karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcıların geri dönüşlerini dinleyen Instagram ise hassas içerikleri kısıtlayabileceğimiz bir özellik üzerinde çalışıyor.

Instagram, en baştan beri hassas içeriklere karşı oldukça katı bir tavır sergilemiş olsa da almış olduğu önlemler bazı kullanıcılar için yetersiz kalıyor. Bu yüzden kullanıcılardan bir hayli şikayet alan sosyal medya platformunun tam da bu konu ile ilgili yeni bir özelliği test ettiğini görmekteyiz.

Jane Manchun Wong tarafından paylaşılan raporda ise Instagram’ın söz konusu bu özelliği gözler önüne serildi. Bu kısımda iş yeri veya benzeri ortamlarda görüntülemek istemeyeceğimiz içerikleri sınırlandıracak olan Instagram’ın tam olarak hangi içerikleri sınırlandıracağı bilinmiyor. Ancak son paylaşılan raporlara göre söz konusu bu içerikler arasında yetişkin içeriklerinin de yer alacağı ön görülüyor.

Halihazırda test edilen bu özellik her ne kadar varsayılan olarak açık gelse de ayarlar kısmından bu sınırlama özelliği kolay ve hızlı bir şekilde kapatılabiliyor. Böylece kullanıcılarına daha güvenli bir ana sayfa deneyimi sunacak olan Instagram, aynı zamanda istenmeyen durumların da önüne geçmeyi hedefliyor.

Şimdilik geliştirme aşamasında olan bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre bu özelliğin en kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: YouTube Shorts, TikTok Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor