Anasayfa Haber PlayStation 5 Kontrolcüsü DualSense Duyuruldu

PlayStation 5 Kontrolcüsü DualSense Duyuruldu

PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense

Bir süredir sızıntılara konu olan PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense sonunda resmi olarak duyuruldu.

Sony, PlayStation 5 ile ilgili detayları yavaş yavaş açıklamaya devam ediyor. Daha önceden düzenlenen sanal lansman ile beraber PS5’in bazı önemli teknik özelliklerini açıklayan Sony, şimdi de PlayStation Blog üzerinden yeni oyun kontrolcüsü ile ilgili ilk detayları paylaştı. Peki, PlayStation 5 DualSense özellikleri ile oyunculara neler sunacak? Gelin Sony tarafından paylaşılan resmi bilgilere yakından göz atalım.

PlayStation 5 DualSense Özellikleri İle Neler Sunuyor?

2020 yılının en çok merak edilen cihazlarından birisi şüphesiz ki PlayStation 5. Şu zamana kadar birçok teknik özelliği resmi olarak duyurulan PS5’in bugün ise merak edilen kontrolcüsü duyuruldu. DualSense adıyla duyurulan kontrolcünün tasarımını incelediğimizde ise bizleri hemen aşağıda görebileceğiniz üzere beyaz ağırlıklı bir tasarım karşılıyor. Genel hatlarıyla oldukça şık ve göze hitap eden bir tasarıma ev sahipliği yapan kontrolcü aynı zamanda bir önceki nesle kıyasla önemli avantajları da beraberinde getiriyor.

PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre yeni nesil kontrolcü ile beraber Share butonunun Create olarak yeniden isimlendirildiğini görmekteyiz. Serinin önceki modellerinde olduğu gibi Create butonu da oyuncuların yayınlarını paylaşmasını sağlıyor. Bunun haricinde yeni nesil kontrolcünün entegre hoparlöre ve mikrofona da ev sahipliği yaptığını görmekteyiz. Bu sayede oyuncular ekstra bir kulaklığa gerek kalmadan sohbet edebilecekler.

Aynı zamanda Sony, DualSense ile beraber titreşim sevilerinin de artacağına özellikle dikkat çekiyor. Titreşim sevilerinin oyundaki sahnelere göre değişeceğini belirten yetkililer, böylece oyunculara daha farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Bunun haricinde söz konusu kontrolcünün üzerinde yer alan tetik tuşlarında da bir takım değişikliğe gidilmiş. Bu kısımda ise oyuncular tetik tuşlarına uyguladıkları şiddete göre farklı işlemleri yerine getirebilecekler.

Şimdilik, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense hakkında tüm bilinenler bunlarla sınırlı. Ancak Sony’nin yakın zaman içerisinde yeni nesil kontrolcüyü daha da detaylandırması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: PlayStation 4 Fiyatları İle İlgili Resmi Açıklama Geldi