Anasayfa Haber Half Life Alyx Klavye ve Mouse İle Oynanabilecek

Half Life Alyx Klavye ve Mouse İle Oynanabilecek

Half Life Alyx klavye ve mouse

Half Life Alyx, son yayınlanan modla beraber artık klavye ve mouse ile oynanabilecek.

Half-Life Alyx ilk kez duyurulduğunda sahip olduğu teknolojilerle oyuncuları bir hayli heyecanlandırmıştı. Sadece sanal gerçeklik gözlükleri için duyurulan oyun, özellikle etkileşim anlamında oyunculara bambaşka bir deneyim sunmayı hedefliyordu. Ancak yıllar sonra duyurulan ilk Half-Life, VR seti olmayan birçok oyuncu tarafından tepki ile karşılanmıştı. Gelen bu tepkileri değerlendiren bağımsız geliştiriciler ise Alyx için bir süredir beklenen bir mod yayınladı. Yayınlanan bu mod ile beraber artık Half Life Alyx klavye ve mouse ile beraber oynanabilecek.

Hatırlarsanız, daha önceden de Alyx için benzer bir mod yayınlanmıştı. Söz konusu mod her ne kadar serinin hayranları tarafından ilgi ile karşılanmış olsa da bazı kısıtlamalara sahipti. Fakat yeni geliştirilen mod sayesinde bu sınırlandırmaların kaldırıldığını ve Half-Life: Alyx’in tamamını VR setleri olmadan oynamanın mümkün olduğunu görmekteyiz.

Tabii ki bahsi geçen bu modlar bağımsız geliştiriciler tarafından yayınlandığı için kurulum aşaması da bir o kadar karmaşık olabiliyor. Ancak yayınlanan son modun diğer modlara kıyasla daha kolay bir kuruluma ev sahipliği yaptığını da belirtmekte yarar var. Eğer siz de Alyx’i klavye ve mouse ile oynamak istiyorsanız, hemen aşağıda yer alan kurulum videosunu izleyebilirsiniz.

Kurulum Videosu: 

İlginizi çekebilir: CS:GO, Yakında Source 2 Oyun Motoru ile Yenilenebilir