Anasayfa Haber Valve, Yeni Steam Kontrolcüsü Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Valve, Yeni Steam Kontrolcüsü Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu, yeni Steam Kontrolcüsü’nün kapılarını aralıyor.

Valve, büyük umutlarla piyasaya sürdüğü kontrolcüsü için umduğunu bulamamıştı. Aradan geçen 4 yılın ardından ise geçtiğimiz yılın Aralık ayında Steam Kontrolcüsü’nü emekliye ayırmıştı. Şirket, kontrolcünün yeni bir sürümü üzerinde çalışıp çalışmadıklarından bahsetmedi.

Valve’ın yakın zamanda yayınlanan bir patenti, daha fazla özelleştirme için ön ve arka kısımda değiştirilebilir parçalar içeren yenilenmiş bir Steam Kontrolcü tasarımını detaylandırıyor. Bu gelişme yeni bir modelin gelişini garanti etmese de şirketin Steam Controller 2.0 olabilecek potansiyel donanımıyla ilgili çalışmaları ortaya koyuyor. Patent eski kontrolcülerin üretimi devam ettiği süreçte yani 2018’in sonlarında sunulmuş olmasına rağmen geçtiğimiz ay yayınlandı.

Yeni sürüm, patent çizimlerinde tam olarak bir Steam Kontrolcüsü gibi görünüyor. Yeni oyun kontrolcüsü, D-pad için joystick’lerin değişiminin yanı sıra takip dörtgeni ve arka pad’lerin oyun ihtiyaçlarına göre özelleştirilebileceğini gösteriliyor. Bunun yanında giriş türünü algılayacak ve kurulu aksesuarlara uyumlu oyunlar önermek için geliştirilecek bir yazılım dikkat çekiyor.

Bu konuda resmi kaynaklardan bir bilgi gelmiş değil ancak donanım ekibi yeni fikirler üzerinde çalışıyor gibi. Bununla birlikte yeni kontrolcü piyasaya çıkmadan önce birçok değişikliğe uğrayabilir. Valve, geçmiş tecrübelerinden de faydalanarak kullanıcıların beğenisini kazanmak için elinden geleni yapacaktır.

İlginizi çekebilir: PlayStation 5 Kontrolcüsü DualSense Duyuruldu