Anasayfa Haber Tesla Cybertruck Gelişmiş Süspansiyon ile Gelecek

Tesla Cybertruck Gelişmiş Süspansiyon ile Gelecek

Elon Musk, Cybertruck’ın daha küçük boyutlarda ve daha gelişmiş süspansiyon ile geleceğini söyledi.

Tesla’nın Cybertruck tanıtımı tüm dünyada gündeme oturmuştu. Akabinde şirketin 1 hafta dolmadan 250.000 adet Cybertruck siparişi aldığını duymuştuk. Sunumda göze çarpan Tesla’nın Cyberquad Elektrikli ATV’sinin ise aracın yanında opsiyonel olarak satışa çıkacağını öğrenmiştik. Bildiğiniz üzere Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medyayı sık sık kullanıyor ve meraklıların sorularını yanıtlıyor. Off-road meraklılarının sorularının sayısı ise bir hayli fazla. Elon Musk, bu hafta Twitter’da şirketin yaklaşmakta olan tamamen elektrikli Cybertruck’u hakkında ek ayrıntılar açıkladı.

CEO, daha iyi arazi performansı için Cybertruck’un dinamik havalı süspansiyon hareketini artırmaya çalıştıklarını söyledi. Hatta ünlü off-road yarışlarının başını çeken Baja 1000’e gönderme yaparak “Baja’da kıç tekmelemek gerekiyor” diye ekledi. Yeni süspansiyon, elektrikli kamyonetin zorlu şartların üstesinden gelmesine yardımcı olacak.

Kasım ayında piyasaya sürüldüğünde Tesla, Cybertruck’un çoğu ortama veya senaryoya uyum sağlamak için kendiliğinden yayılma özelliğine sahip uyarlanabilir bir hava süspansiyonu barındıracağını söyledi. Ayrıca süspansiyon,  her iki yönde dört inç yükselebiliyor ve alçalabiliyor.

Prototip aşamasından nihai araca kadarki süreçte Cybertruck’daki en büyük değişikliğin ne olacağı sorulduğunda, boyutun %3 seviyesinde küçültüldüğü yanıtı geldi. CEO ayrıca merkez hattın daha düz bir çizgiye sahip olduğunu ve pencere yüksekliğinin aşağı indiğini belirtti.

İlk duyuru sırasında elektrikli aracın 231.7 inç uzunluğunda, 79.8 inç genişliğinde ve 75 inç yüksekliğinde olduğunu belirtilmişti. Sonuç olarak Cybertruck, vaat edilenden daha küçük olacak ve daha iyi bir süspansiyona sahip olacak.

Cybertruck’ın üretimi 2021’in sonlarında başlayacak ve 2022’de daha güçlü modellerin üretilmesi planlanıyor.

İlginizi çekebilir: Nikola Motors, Tesla Cybertruck Rakibi The Badger Konseptini Tanıttı