Anasayfa Haber Mini-LED Ekranlı iPad Pro 5G 2021’de Duyurulabilir

Mini-LED Ekranlı iPad Pro 5G 2021’de Duyurulabilir

Mini Led ekranlı iPad Pro 5G

Apple’ın Mini-LED ekranlı iPad Pro 5G modelini önümüzdeki yıl piyasaya süreceği iddia edildi.

Economic Daily News tarafından yayınlanan raporda, Apple’ın ilk Mini-LED ekranlı iPad Pro 5G modelinin çıkış tarihini 2021’in başına kadar ertelediği ileri sürüldü.

Hatırlarsanız, Mart ayı ortasında 2020 iPad Pro modelini piyasaya süren Apple’ın aynı zamanda Mini-LED ekrana ve 5G desteğine sahip olan bir iPad Pro modelini de tanıtacağı iddia edilmişti.

Ancak yayınlanan son raporlarda Apple’ın yeni nesil iPad modelinde yer vereceği Mini-LED ekranı yüzünden bir takım teknik sorunlarla karşılaştığını görmekteyiz. Bu yüzden, yeni nesil tabletin çıkış tarihinin bir yıl kadar ertelendiği iddia edilirken, en erken 2021 yılında tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Şimdilik Apple cephesinden resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak söz konusu ertelemenin en büyük etkenlerinden biri ise COVİD-19 salgını olarak gösteriliyor. Bildiğiniz gibi, COVİD-19 salgını yüzünden Apple’ın üretici ortakları ve tedarikçilerinin büyük bir kısmı üretime geçici bir süre ara vermişti. Tedarikçilerin sınırlı kapasitesi ile çalışması Apple’ın yeni teknolojiler üzerinde yoğunlaşmasını da zorlaştırıyor.

Mini-LED ekranlı iPad Pro 5G

Mini-LED Ekranlı iPad Pro 5G Nasıl Olacak?

Dilerseniz, bu detayları geride bırakıp gelelim yeni nesil iPad Pro hakkında şu zamana kadar yapılan sızıntılara. Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz hafta paylaşılan raporlarla da Apple’ın yeni ekran teknolojisi üzerine çalıştığı ortaya çıkmıştı.

Mini-LED adı verilen bu ekran teknolojisi sayesinde OLED ekranlarda oluşan yanma sorununu tarihe karıştıracak olan Apple’ın, bir yandan da Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak için yeni çözümler aradığını da görmekteyiz.

Şirketin yeni nesil iPad Pro’nun tasarımında da bir takım değişikliklere gitmesi bekleniyor. Daha ince çerçeveli bir iPad tasarımı sunması beklenen tabletin donanım tarafında ise daha önceden belirtildiği gibi A14X işlemcisinden güç alması bekleniyor. Performansıyla da rakiplerini bir hayli zorlayacağı tahmin ediliyor.

Mini-LED ekranlı iPad Pro 5G

Kamera kısmındaysa yine 2020 iPad Pro modelinde olduğu gibi LİDAR derinlik sensörü ile beraber gelmesi beklenen tablette, en az üçlü kamera sistemine yer verileceği ön görülüyor.

Bunun haricinde 120 Hz yenileme hızına da ev sahipliği yapması beklenen iPad Pro modelinin, 5G desteğini de kullanıcılara sunması bekleniyor. Yeni nesil tabletin çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak güvenilir kaynaklar tarafınca paylaşılan bilgilere göre yeni nesil tabletin en erken Ekim 2021’de duyurulacağı tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir: Apple, iPhone 12 İle Ekran Tasarımını Değiştiriyor