Anasayfa Haber Intel 10. Nesil CPU ve 400 Serisi Anakartların Çıkış Tarihi Doğrulandı

Intel 10. Nesil CPU ve 400 Serisi Anakartların Çıkış Tarihi Doğrulandı

400 Serisi Anakart

Gigabyte, 400 serisi anakartlarını 30 Nisan tarihinde resmi olarak tanıtacağını açıkladı. Böylece diğer markaların anakartları ve 10. nesil işlemciler de kullanıcılarla buluşmaya başlayacak.

Intel’in 10. nesil masaüstü işlemcilerini uzun süredir bekliyoruz ve bu zaman içerisinde platformla ilgili neredeyse tüm bilgileri elde ettik. LGA1200 soketine geçiş yapılan bu platformda 400 serisi yonga setleri kullanılacak. İşlemcilerle birlikte ilk etapta Z490 serisi anakartların duyurularını bekliyorduk. Son günlerde sırasıyla ASUS, MSI ve Gigabyte Z490 modelleri gün yüzüne çıkmıştı. Hatta yeni anakartlarının gerçekten yüksek fiyat artışlarıyla geleceğini öğrendik.

Nihayetinde Gigabyte, Z490 Aorus Master’ın görüntüsünü paylaşarak 30 Nisan’da YouTube üzerinde yayınlanacak olan Aorus Direct etkinliğinde 400 serisi anakartlarını piyasaya süreceğini duyurdu. Markanın neredeyse tüm Z490 modelleri daha önce sızdırıldığından dolayı ise bizim için tamamen sürpriz bir duyuru olmayacak.

Bununla birlikte mavi takımın Comet Lake-S işlemcilerini 30 Nisan tarihinde tanıtacağına dair duyumlar almıştık. Gigabyte’ın bu açıklaması da tüm duyumlarımızı doğrular nitelikte. Yani yeni işlemcilerin 400 serisi anakartlarla birlikte duyurulması çok yüksek ihtimal. Satışların başlaması ise 27 Mayıs tarihini bulabilir.

Yeni anakartların Z490, Q480, H470, B460 ve H410 olarak sınıflandırılmasını bekliyoruz. Gigabyte Z490 yonga setinin PCIe 4.0 desteği olduğunu erken gelen sızıntılarda görmüştük lakin bu desteğin 10. nesil Comet Lake-S işlemcilerle kullanılamayacağı belirtiliyor. Donanım meraklıları ve yeni sistem toplayacak okurlarımızın merakla beklediği yeni platform hakkındaki tüm bilgileri aktarmaya devam edeceğiz.

İlginizi çekebilir: