Anasayfa Video Cooler Master MH670 Kablosuz Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Cooler Master MH670 Kablosuz Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Cooler Master MH670 kablosuz oyuncu kulaklığını detaylı olarak inceledik.

Oyuncu kulaklıklarında yeni trend daha sade tasarımlı modellere doğru kayıyor. Kullanıcılar bol RGB aydınlatmalı ve iri modellere artık eskisi kadar ilgi göstermiyorlar. Üreticiler de sokakta, toplu taşımada da kullanılabilecek, göze batmayan ve olabildiğince çok aygıtla uyumlu kulaklıklar üretmeye yöneliyor. Cooler Master’ın yeni MH670 kablosuz kulaklığı da bu yeni akıma uygun özelliklerde bir model olarak karşımıza çıkıyor.

Tasarım ve ergonomi

Kulaklığın genel yapısı oldukça sağlam, kafa bandı içinde alüminyum bir şerit bulunuyor ve oldukça esnek. Kulak kapları 90 derece dönüp yatay şekle getirilebiliyor ve bu sayede kolayca çantada taşınabiliyorlar.

Kulak kaplarının arkasında sadece gümüş Cooler Master logosunu görüyoruz. Bunun dışında bir yazı ya da amblem bulunmuyor. Bu açıdan oldukça sade denebilir.

MH670, hayli yumuşak ve yapay deri kaplı kulak yastıklarına sahip. Kulak kaplarının dışındaki kaplama çıkarılıp değiştirilebiliyor. Kulaklıkların en çok yıpranan kısımları; kablolu ise kablo bağlantı noktaları ve kulak yastıklarındaki kaplamalardır. Kablosu ve kulak yastığı değişmeyen bir kulaklık pek uzun ömürlü sayılmaz, Cooler Master’ın bu iki önemli noktayı dikkate alan kullanıcı dostu yaklaşımı hoşumuza gitti.

Cooler Master MH670

Kulak kaplarının boyutları, büyük kulaklara sahipseniz kulaklarınızı tamamen kaplamıyor ama benim kulaklarım standart dışı büyük denebilir. Ortalama büyüklükte kulaklarınız varsa kaplar muhtemelen kulağınızı saracaktır. Her kulak kabının içine büyük harflerle L ve R yazılması da benim gibi her seferinde kulaklığı ters takanlar için ince düşünülmüş ve faydalı bir ayrıntı olmuş.

Rahatlık konusuna gelirsek, arkadaşlarımla uzun bir Rust maratonu yaptık. Üs kurduk ve geliştirdik. Rust oynarken oyun içi haberleşme özellikle çok önemli. Hem dostlarınızla, hem de zaman zaman rakip oyuncularla iletişim kurabilmeniz elzem. Sesten yana kimsenin bir şikayeti olmadı. Bazen 1 saati gene Rust seansları esnasında kulaklarımda da bir ağrı hissetmedim.

Cooler Master MH670 Uydular

Mikrofon

Bu modelde kullanılan mikrofon oldukça esnek ve omni directional ses alış özelliğine sahip. Gürültü engellemek için ikinci bir mikrofon bulunmuyor ancak yine de sonuç başarılı. Videoda mikrofonla kaydedilen sesi de duyabilirsiniz.

MasterPlus Uygulaması

Kulaklığın ayarlarını Cooler Master’ın MasterPlus uygulaması ile yönetebiliyorsunuz. Burada ses ve mikrofon seviyesi, bas ve tiz ayarı, ekolayzır ayarı bulunuyor. Ayrıca 7.1 sanal çevresel sesi açıp kapama ve ince ayar yapma olanağı da var.

Ancak uygulama şu haliyle bana biraz sade geldi. Dinamik aralık seviyesi belirleme, mikrofon side tone açma, mikrofon gürültü giderme ayarlarını da uygulama altında görebilseydik fena olmazdı. Belki gelecek bir sürüme bunlar da eklenir diye umuyorum.

Cooler Master MH670 MasterPlus Uygulaması

Batarya ömrü ve şarj süresi

Tam şarj ile 20 saat kullanım süresi vaat ediliyor, ben kullanırken ise batarya 18 saat kadar dayandı. Sıfırdan tam dolu şarja ulaşması da 3 saat kadar sürüyor. Eğer USB-C kullanılarak hızlı şarj desteği verilseydi bu süre daha da kısalabilirdi. Şarj esnasında kulaklığı kullanmak mümkün, bunu da ekleyeyim.

Uzun batarya ömrü bu kulaklığın belki de en güçlü tarafı denebilir, çünkü rakip ürünlere baktığımızda bunun oldukça altında kullanım süreleri görüyoruz. Düzenli olarak uzun süreler oyun oynayan biriyseniz MH 670’in sizi şarj süresi konusunda yarı yolda bırakmayacağından emin olabilirsiniz.

Butonlar ve bağlantılar

Sol kulaklık kabında analog ses seviyesi tekerini görüyoruz. Bu teker sert dönüşe sahip ve oldukça uzun bir seyahat mesafesi var. Bu sayede ses seviyesini çok küçük adımlarla ayarlayabiliyorsunuz. Hemen altında mikrofonu sessize alma anahtarını görüyorsunuz. Buna bastığınızda kulaklıktan bir bildirim sesi alıyorsunuz. Daha aşağıda ise 3.5mm analog girişi mevcut.

Cooler Master’ın kutuya dahil ettiği analog kablo 1.5 metre uzunluğa sahip ve örgülü yapıda. Kulaklığı analog modda kullandığınızda bataryanın şarjını tüketmiyorsunuz. Analog girişin hemen yanında mikrofon girişi var. Mikrofonu kullanmadığınızda girişi kapatmanız için kauçuk bir kapak da unutulmamış.

Sağ kulak kabında ise 7.1 sanal çevresel ses modunu açıp kapamanızı sağlayan “7.1” yazılı bir tuş var. Ancak bu özellik sadece PC’de çalışıyor. FPS oyunlarında rakibin konumunu sezmenizi sağlaması için düşünülmüş bir özellik. Müzik dinlerken veya film izlerken akustik anlamda bir katkısı yok.

7.1 ses modu tuşunun yanında Micro-USB şarj yuvası, gösterge ışığı ve güç tuşu bulunuyor. Micro-USB portların yerini ters çevrilebilir USB-C portlara terk etmesi artık kullanıcıların genel beklentisi. Bu yüzden de burada USB-C kullanılmasını beklerdik.

Ses kalitesi

MH670 oldukça etkili ve temiz baslara sahip, kaldı ki uygulama altından bunu daha da arttırmak ya da azaltmak da mümkün. Tizlerdeki detaylar ise kablosuz bağlandığınızda bir miktar sınırlanıyor gibi geldi kulağıma.

Bu kulaklıktaki pasif gürültü engellemeyi gayet başarılı buldum. Çevresel gürültüyü baskılıyor ve dinlediğinize odaklanmanızı sağlıyor.

2.4Ghz ve Bluetooth farkı

MH670 kulaklık kablosuz çalışırken 2.4Ghz radyo frekansında bağlantı kuruyor. Bu iş için kutudan çıkan USB alıcı-verici üniteyi kullanıyorsunuz, bunun da sinyal gücü oldukça iyi. 80 metrekarelik bir evin içinde, arada duvarlar ve eşyalar olmasına rağmen kesintisiz sinyal alabiliyor.

MH670 kulaklığı Nintendo Switch ve Android telefon gibi cihazlara bağlamak için, Cooler Master’ın kutuya dahil ettiği açılı USB-C’den USB’ye dönüştürücü adaptörü kullanabilirsiniz. Buradaki tek eleştirim bu alıcının biraz uzun olması. USB-C yuvası olmayan dizüstü bilgisayarda kullanınca bir yere takılıp kırılma olasılığı var.

Cooler Master MH670 Kablo

Bluetooth kulaklıklar ilk günden bu yana oldukça geliştirildiler. Ancak Bluetooth modellerde hala fark edilir oranda gecikme yaşanabiliyor. 2.4Ghz radyo haberleşmeyi kullanan kulaklıklarda ise bunu yaşamıyorsunuz. Bu açıdan oyunculuk için ideal kulaklıkların 2.4Ghz radyo frekansını kullananlar olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz. Aynı zamanda menzil konusunda da Bluetooth teknolojisine göre çok daha başarılılar.

Kablosuz oyuncu kulaklığı masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda kullandığınızda büyük bir özgürlük sağlıyor. Sandalyenize bağlı değilsiniz, kendinize bir bardak kahve koymak için kulaklığınızı çıkarıp masanıza koymanıza da gerek olmuyor.

Sonuç Değerlendirmesi

Cooler Master MH670 piyasada 1000 liradan başlayan fiyatlarla bulunabiliyor. Cooler Master bu model ile kablosuz ve iyi ses veren bir oyuncu kulaklığı yapmış. Kulaklığa fazla iddialı teknolojik özellikler yığmaktan kaçınıp, oyuncuların gereksinimlerini karşılamaya yönelik bir ürün yaratmışlar. Bizce pazarda buna ihtiyaç da var. Kablodan kurtulmak isteyen ancak bir kulaklığa servet ödemek istemeyen oyuncular için Cooler Master MH670 ihtiyacınıza cevap verecek bir ürün diyebiliriz.