Anasayfa Haber Telefonlar için 144 Hz Ekran Desteği Geliyor: MediaTek Dimensity 1000+ 5G Çipset

Telefonlar için 144 Hz Ekran Desteği Geliyor: MediaTek Dimensity 1000+ 5G Çipset

MediaTek Dimensity 1000+

Bütünleşik 5G sunan MediaTek Dimensity 1000+ çipset, Dimensity 1000’in geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu akıllı telefonlar için ne demek? İşte 144 Hz başta olmak üzere desteklenecek bazı özellikler…

MediaTek, Mayıs ayında duyurduğu Dimensity 1000 adlı 5G çipsetinin geliştirilmiş versiyonunu duyurdu. MediaTek Dimensity 1000+ bütünleşik 5G modeminin yanı sıra, taşıyıcı birleştirme ve çift 5G SIM desteği ile öne çıkıyor.

Yeni çipset 144 Hz ekranlar için de destek sunarken bu anlamda mobil oyuncuları memnun edecek. Mediatek oyun motoru HyperEngine 2.0 da geliştirilmiş durumda. Yeni Kaynak Yönetimi Motoru ise akıllıca CPU, GPU ve bellek kaynaklarını yönetiyor. Yeni Hızlı Tepki Motoru oyunlarda gecikmeyi düşürürken bir sorun olmaksızın birden fazla çevre birimini kullanabiliyor.

Çipset, MiraVision Video Oynatma geliştirmeleri de sunuyor. Bu geliştirmelerle 4K videolarda gerçek zamanlı kare ayarlamaları yapılırken HDR10+’dan daha iyi bir görünüm sağlanıyor. Teknoloji SDR içeriklerin HDR türüne dönüştürülmesine de yarıyor.

MediaTek Dimensity 1000+ ne zaman piyasadaki yerini alacak şu an için bilinmiyor ancak cihazların yakında geleceği ifade ediliyor. Ayrıca bu çipsete sahip cihazların Snapdragon 865 cihazlardan daha ucuz olacağının altı çiziliyor. Özetle çok daha fazla telefon, daha uygun maliyetle 144 hz ekran desteğine sahip bir işlemci kullanabilecek. Elbette bunun gerçekleşmesi için pek çok adım var, bunları haberlerimizde takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Redmi Note 9 İşlemcisi MediaTek Helio G85 Tanıtıldı