Anasayfa Haber Galaxy Note 20 Ekran Altı Kameraya Sahip Olacak mı?

Galaxy Note 20 Ekran Altı Kameraya Sahip Olacak mı?

Galaxy Note 20 ekran altı kamera

Samsung’un bir süredir üzerinde çalıştığı Galaxy Note 20’nin farklı bir ön kamera tasarımıyla geleceği iddia edildi.

Bu yılın sonuna doğru piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy Note 20 serisi ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Daha önceden paylaşılan raporlarla birlikte ekran altı kamera teknolojisiyle beraber geleceği iddia edilen Note 20 serisinin bugün ise merak edilen ön kamera tasarımı ortaya çıktı. Peki, Galaxy Note 20 ekran altı kamera ile mi gelecek?

LetsGoDigital tarafınca servis edilen bilgiler doğrultusunda Samsung’un 16 Ekim 2019’da Çin’in Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne yapmış olduğu beş farklı patent başvurusu gözler önüne serildi. Galaxy Note 20’ye ait olduğu iddia edilen bu patent başvuruları ile beraber Note 20 serisinin ekran altı kamera ile gelmeyeceği netlik kazandı.

Galaxy Note 20 ön kamera tasarımı
Galaxy Note 20 ön kamera tasarımı

Bu kısımda söz konusu patentleri incelediğimizde ise bizleri daha önceki modellerde olduğu gibi ekranın sol üst köşesinde delikli bir kamera tasarımı karşılıyor. Bu ön kameralarda ise bildirim ışığına yer verileceği belirtiliyor. İnce bir şerit şeklinde olan bildirim ışığı, bazı kameraların etrafını sararken bazılarında ise kameranın altında veya sağ kısmında yer alıyor. Yine aynı raporda bahsi geçen bu bildirim ışıklarının herhangi bir bilgiyi göstermeyeceğine de özellikle dikkat çekiliyor. Samsung, her ne kadar böyle bir kamera tasarımının patentini almış olsa da bahsi geçen kamera tasarımı Note 20 serisinde kullanılıp kullanmayacağı bilinmiyor.

Galaxy Note 20 Özellikleri Nasıl Olacak?

Son paylaşılan raporlara göre Galaxy Note 20’nin bazı teknik özelleri gün yüzüne çıkmıştı. Tasarım açısından Şubat ayında tanıtılan Galaxy S20 serisi ile benzerlik göstereceği iddia edilen telefonun, donanım kısmında ise henüz duyurulmamış olan Snapdragon 865 Plus işlemcisinden güç alacağı iddia ediliyor. Bunun yanı sıra ekran kısmında da kullanıcılara en son teknolojiler sunulacak. Bu ekran, 120Hz tazeleme oranına sahip Super AMOLED bir panelden oluşacak.

İlginizi çekebilir: iPhone 12 Pro Özellikleri Sızdırıldı