Anasayfa Haber İddia: GTA 5 Epic Games’te Ücretsiz mi Oluyor?

İddia: GTA 5 Epic Games’te Ücretsiz mi Oluyor?

Rockstar Games’in en sevilen oyun serisi olan Grand Theft Auto’nun son oyunu GTA 5, bugün ücretsiz olarak yayınlanabilir.

Dün ortaya atılan ve güvenilir kaynaklara dayanan söylentilerde, Epic Games Store’un ücretsiz olarak GTA 5 yayınlayacağı deyim yerindeyse gündemi salladı.

Hiç eskimeyen oyun geliştiricilerinden biri olan Epic Games, 2017 yılında yayınladığı Fortnite ile bir servet kazanmıştı. Şirket, oldukça eğlenceli olan Battle Royale türündeki oyunu ile kazandığı serveti farklı alanlara yatırmayı tercih etmişti. En büyük kısmını da dijital mağazasına yatırmıştı. Eskiden beri oyun oynayan kişilerin de hatırlayacağı üzere, Epic Games Store herkesin bilgisayarında kuruluydu. Bu projeyi yeniden hayata döndürmek isteyen şirket, bu sefer daha büyük bir oyuncu kitlesini hedeflemişti. Özellikle de en büyük oyun dağıtım platformlarından bir tanesi olan Steam’e rakip olmak için yaptıklarıyla gündeme gelen oyun servisi, ücretsiz oyunlar yayınlayarak dikkat çekmişti. Her hafta bir oyunu ücretsiz olarak yayınlayan Epic Games Store, geçtiğimiz günlerde de Death Coming’i ücretsiz yayınlamıştı.

GTA 5 ücretsiz olacak iddiaları doğru mu?

Daha önce Just Cause 4’ü de ücretsiz olarak sunan mağaza, milyonlarca oyuncunun da dikkatini çekti. Ancak görünen o ki hedefini bu sefer biraz daha ileri koydu. Gamepressure, yaptığı açıklamayla mağazanın bedava olacak yeni gizemli oyununun GTA 5 olacağını iddia etti.

Mağazanın ücretsiz oyun sayfasında 7 gündür süren geri sayımın ardından büyük bir oyunun ücretsiz olacağı bekleniyordu ama bu kesinlikle Grand Theft Auto 5 değildi. Gamepressure’un güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde, günlerdir süren geri sayımın ardından açılacak gizemli oyunun GTA 5 olacağına kesin gözüyle bakıldığı söylendi. Bütün bu söylentilerin oldukça güvenilir kaynaklardan olduğu özellikle belirtilse de bütün bunların sadece bir söylenti olduğunu ve yayınlanacak olan gizemli oyunun GTA 5 olmayabileceğini de belirtelim. GTA 5 halen bilgisayar ve PlayStation üzerinden en çok satın alınan oyunlardan bir tanesi. Oyunun çıkmasının ardından 7 sene geçmesine rağmen hala rekor seviyede satış sağlanırken, bir anda ücretsiz yayınlanabilecek olması kafalarda da soru işaretleri yaratıyor.

Ayrıca Epic Games Store’un Twitter hesabından paylaşılıp daha sonra silindiği iddia edilen tweete de göz atabilirsiniz;


İlginizi çekebilir: Unreal Engine 5, PlayStation 5 Demosu İle Duyuruldu