Anasayfa Haber Apple, Uygun Fiyatlı iPad ve iPad Mini Planları Yapıyor

Apple, Uygun Fiyatlı iPad ve iPad Mini Planları Yapıyor

Apple, iPhone SE üzerinde izlediği stratejiyi iPad modellerinde de uygulayacak gibi görünüyor.

Apple, iPad Pro ve iPad Air cihazlarının ekranlarında mini LED’e geçiş yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Üstelik bu konuda 300 milyon dolardan fazla yatırım yaptılar. Ancak bu teknolojiye geçiş, maliyetlerdeki artışı da beraberinde getirecektir. Bu sebeple çoğu tüketicinin yüksek meblağlar ödemeye pek sıcak bakmadığını söyleyebiliriz.

Görünüşe bakılırsa Apple, iPhone SE ile birlikte yaptıklarına benzer bir strateji izleyerek güçlü bir giriş seviyesi iPad ve iPad mini modellerini hazırlıyor. iPhone SE 2020, uzun süren bekleyişin ardından daha yenilikçi özellikleriyle birlikte nispeten uygun bir fiyatla çıkış yapmıştı. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre, yılın ikinci yarısı için daha uygun fiyatlı bir iPad ve 2021 yılının başında yeni bir iPad mini de kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Kuo, 10,8 inç iPad ve 8,5-9 inç boyutlarında ekrana sahip bir iPad mini modelinden bahsediyor. İki tabletin de fiyatın daha cazip hale gelmesi için optimize edilmiş malzemeler ile tasarlanacağı düşünülüyor. Bunun yanında maliyeti yükselten bazı ek özelliklerden kaçınılabilir.

Yonga setine gelince, iPhone SE ve iPhone 11’e güç veren A13 Bionic’in yeni iPad’de kullanılabileceği söyleniyor. Mevcut mini modeli A12 Bionic’e sahipti. Geçmişte yayınlanan bir rapor ise yeni mini modeli için A14 Bionic yongasına işaret ediyor.

AR Gözlükler

İki yeni tablete ek olarak, Apple’ın çok kez bahsi geçen AR gözlüklerinin 2022 yılında piyasaya sürüleceği belirtildi. Aynı zamanda gözlüklerin rOS (reality OS) olarak adlandırılan kendi işletim sistemlerini çalıştırması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: iPhone 12 Pro Özellikleri Sızdırıldı