Anasayfa Haber Samsung, Bellek Üretim Kapasitesini Artırıyor

Samsung, Bellek Üretim Kapasitesini Artırıyor

Samsung Bellek

Bellek ve depolama yongası üretiminde lider olan Samsung, artan talep üzerine bellek üretim kapasitesini artırıyor.

Koreli teknoloji devi Samsung, COVID-19 önlemleri sonrasında bilgisayar ve sunuculara artan talebin bellek tedariğinini olumsuz etkilemesi ile birlikte, Pyeongtaek tesislerini genişletme kararı aldı. Karantina dönemindeki taleplerin dışında 5G , AI (yapay zeka) ve IOT (Nesnelerin İnterneti) teknolojilerinin gelişmesi ve artmasıyla birlikte, gelecekte bellek yongalarına olan talebin artması da bellek üretim kapasitesinin artmasında bir etken.

Kore’deki bellek üretim tesisinin Hat 2 olarak adlandırılan üretim bandını ele alan Samsung, genişletmeler ile birlikte bellek üretim kapasitesini 2 katına çıkartmayı hedefliyor. Üretim hattı inşasının geçen ay başladığı belirtilirken, V-NAND flash bellek yongalarının seri üretiminin ise 2021’in ikinci yarısından itibaren başlayacağı söyleniyor.

Analistler, şirketin yeni tesis için 7 trilyon KRW (Güney Kore Wonu) ile 8 trilyon KRW arasında bir tutarda yatırım yapacağını söylüyor. Yeni üretim hattı NAND flash bellek yongalarının orta ve uzun vadeli taleplerini karşılayarak, şirketin sektördeki yerini korumasına yardımcı olacak. Dijital yaşam tarzı gelişmeye devam ettikçe şirket daha da fazla yatırım yapmayı planlıyor. Ayrıca tüm bu süreç, Samsung’un Pyeongtaek tesislerini dünyanın en büyük bellek üretim tesisi olmasını sağlıyor.

Son olarak, son 18 yıldır bellek yongası segmentinde lider konumda olan Samsung’un, kısa süre önce en yeni bellek yongası teknolojisi olan 160 katmanlı V-NAND flash teknolojisini de geliştirdiğini belirtelim.

İlginizi çekebilir: Galaxy Note 20 Batarya Kapasitesi Sızdırıldı