Anasayfa Mobil Galaxy A70 ve Galaxy A71 Karşı Karşıya

Galaxy A70 ve Galaxy A71 Karşı Karşıya

Samsung’un orta segment popüler telefonları arasında yer alan Galaxy 70 ve Galaxy A71 modellerini karşılaştırdık. Bakalım hangi telefon daha iyi sonuçlar veriyor?

Yapılan testler sırayla şu şekilde:

00:50 Telefonların Açılış Süreleri

01:10 Geekbench 5, AnTuTu ve 3D Mark Testleri

01:55 Asphalt 9 Açılış Testi

02:12 PUBG Mobile Açılış Testi

03:00 PUBG Detaylı Oyun Analizi

07:00 Kamera Testi

09:34 30 Dakika Batarya Dolum Batarya Testi

Kullandığımız oyun test yazılımı

Samsung Galaxy A70

Galaxy A70, S serisinde görmeye alıştığımız bazı özellikleri bir alt segmente uyarlayan bir telefon olmuş. Alt model A50 ile arasında 500 TL gibi bir fark olan cihaz, geliştirilmiş özellikleriyle kendini farklı bir şekilde konumlandırabiliyor.

Bu aslında Samsung’un A serisinde doğru yolda olduğunun en güzel kanıtı. Neredeyse her ay çıkan ve neredeyse hiçbir fark bulunmayan serilerden sonra A30, A40, A50, A70 ve A80 gibi modellerin fiyat farklarına doğru orantılı olarak farklı özellikler ve tasarım hatlarına sahip olması kullanıcılar açısından son derece önemli. Sizin için hangi özellik önemliyse, ona göre bir tercihte bulunabiliyorsunuz.

İncelemenin devamı için: Galaxy A70 İncelemesi

Samsung Galaxy A71

Galaxy A71 kamera tarafında kendini geliştirmiş bir akıllı telefon. Geçtiğimiz yıl çıkan A70 gece performansı ile A serisi içerisinde en dikkat çekici model olmuştu. A71 ise dörtlü kamera sistemi ile karşımıza çıkıyor. Ana kamera 64 MP Quad Bayer ve sensör Samsung ISOCELL Bright GW1. İkinci çekim kameramız 12 MP ultra geniş açılı kamera ve son olarak 5 MP’lik bir makro çekim kameramız var. 4 lü sistemin sonunda ise bir 5MP derinlik algılayabilen yardımcı kamera bulunuyor. Ön tarafta ise yine Quad Bayer 32 MP selfie kamerası yer alıyor.

Gün ışığında 16 MP olarak çektiğiniz fotoğraflar son derece detaylı ve güzel. Dinamik aralık da son derece güzel ayarlansa da Oto HDR aktif olduğunda bazen fotoğraflardaki aydınlık alanlar aşırı parlak olabiliyor ve bazen de detaylar kaybolabiliyor. Ama bu durum çok sık yaşanmıyor. Özel olarak 16 MP ile çektiğiniz fotoğraflar kesinlikle bir orta segment cihaz için çok iyi.

İncelemenin devamı için: Galaxy A71 İncelemesi