Anasayfa Haber Yeni AMD Ekran Kartları Konsollardan Önce Geliyor

Yeni AMD Ekran Kartları Konsollardan Önce Geliyor

Yeni AMD Ekran Kartları

Resmi kaynaklardan gelen bilgilere bakılırsa Big Navi isimlendirmesiyle beklediğimiz yüksek performanslı ekran kartları Eylül’de tanıtılabilir. Yeni RDNA 2 mimarisi ise giriş ve orta seviye GPU’larda da kullanılacak.

AMD, RDNA 2 ‘Big Navi’ masaüstü GPU’larının Sony ve Microsoft’un yeni nesil konsollarından önce geleceğini doğruladı. Radeon RX ekran kartları için onay AMD’nin CFO’su David Kumar’dan geldi.

Web yayını sırasında, AMD’nin öncelikle RDNA 2 GPU’larını PC platformuna getireceği ve Navi 2X (RDNA 2) destekli olarak sunacağı açıklandı. Microsoft ve Sony’nin yeni nesil konsollarını 2020’nin yaz aylarında piyasaya sürmesi planlanıyor. Bu nedenle yeni ‘Big Navi’ olarak adlandırdığımız GPU’ları Eylül veya Ekim aylarında bekleyebiliriz. Ekran kartlarının piyasada yerini alması ise yılın son aylarına sarkabilir.

Yeni AMD Ekran Kartları

Önemli olan bir diğer nokta ise yeni RDNA 2 mimarisinin kullanılacağı ürünler. Kumar, RDNA 2 mimarisinin tüm ürün sınıflarında kullanılacağını doğruladı. Bu zamana dek 4K oyunculuk ve üst düzey ekran kartlarına odaklanmıştık. Ancak görünüşe bakılırsa yeni mimari giriş ve orta sınıf ekran kartlarında da kullanılacak. Yani tüm fiyat gamlarında çok daha verimli ve performanslı ürünlerle tanışacağız.

Birçok meraklı, AMD’nin Vega tabanlı üst düzey grafik kartlarını uzun zamandır bekliyor. Şirketin en üst düzey GPU’su şu an için RX 5700XT ve 2K oyuncu sınıfı tarafından tercih ediliyor. Ancak NVIDIA’nın çok daha iyi performans gösteren GPU’ları var. Üst düzey performans isteyen kullanıcıların ise üst sınıf RTX serisinden başka seçeneği bulunmuyor.

Yeni AMD Ekran Kartları

Bu üst düzey GPU’lar yakın bir tarihte Linux sürücü yamalarında keşfedilmişti. Yeni açıklamalar ise donanım meraklılarını heyecanlandırırken duyurunun yaklaştığına işaret ediyor. RDNA 2 mimarisinin yüzde 50 daha iyi verimlilik sunacağı bildirilmişti. Böylece üst sınıf oyuncuların yanı sıra düşük ve orta bütçeli oyuncu kitlesinin de daha fazla ekran kartı seçeneğine sahip olacağını söyleyebiliriz. Verimlilik ve performans iyileştirmeleri ise yüzleri güldürebilir.

İlginizi çekebilir: AMD, rDNA 2 Işın İzleme Yeteneklerini Gösteren Demo Yayınladı