Anasayfa Haber Apple, Katlanabilir iPhone Üzerinde Çalışıyor

Apple, Katlanabilir iPhone Üzerinde Çalışıyor

Apple katlanabilir iPhone

Son paylaşılan raporlara göre Apple’ın katlanabilir iPhone modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Uzunca bir süredir konsept tasarımlarıyla sık sık gündeme gelen katlanabilir iPhone modeli sonunda gerçek oluyor. Apple’a yakınlığıyla bilinen Jon Prosser tarafınca paylaşılan bilgilere göre, Apple’ın katlanabilir ekranlı telefon modeli için çalışmalara başladığını görmekteyiz.

Konuyla ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden bir takım açıklamalarda bulunan Jon Proseer, Apple’ın kesin olarak katlanabilir ekranlı bir iPhone modeli üzerinde çalıştığını belirtti. Bununla beraber yeni nesil modelin kısa süre içerisinde tanıtılacağını da ifade eden Prosser, aynı zamanda söz konusu modelin tasarımıyla da ilgili elde etmiş olduğu bazı bilgileri de kullanıcılarla paylaştı.

katlanabilir iPhone

Yapmış olduğu açıklamalarla beraber kullanıcıları heyecanlandıran Prosser, ayrıca katlanabilir ekranlı iPhone modelinde herhangi bir çentik almayacağını ve Face ID sensörünün telefonun dış ekranında yer alacağını da belirtti. Bunun dışında paylaşılan diğer raporlarda ise bahsi geçen modelin tıpkı Microsoft’un Surface Duo modelinde olduğu gibi menteşe yardımıyla birbirine bağlanan iki farklı ekrana da ev sahipliği yapacağı ileri sürüldü.

Şimdilik, Apple cephesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtmekte yarar var. Ancak Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda katlanabilir ekranlı telefonun 12 ila 18 ay içerisinde piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir: iOS 14 Özellikleri ve Çıkış Tarihi Hakkında Tüm Bilinenler