Anasayfa Haber İkinci El Telefon Satışları İçin Yasal Düzenleme Geliyor

İkinci El Telefon Satışları İçin Yasal Düzenleme Geliyor

ikinci el telefon satışları / yenilemiş ürün satışları

İkinci el telefon satışları için yenilenmiş ürün düzenlemesi geliyor.

Bildiğiniz gibi, yurt dışında Apple başta olmak üzere birçok firma eski modellerinden iade edilen, servis için dönen cihazları elden geçirerek uygun fiyattan yeniden satışa sunuyor. Fakat ülkemizde refurbished yani yenilenmiş ürün satışı yasak olduğundan dolayı söz konusu bu cihazlar ne yazık ki ülkemizde satışa sunulamıyordu. Ancak bugün aktarılan bilgilere göre Sanayi Bakanlığı’nın ikinci el telefon satışları için yeni bir taslak hazırlığında olduğunu görmekteyiz

Yenilenmiş ürünlerin satışı ile ilgili yönetmeliğin ise önümüzdeki aydan itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Yapılan bu düzenleme sonrasında ikinci el olarak nitelendirilen ürünlerse ”yenilenmiş ürün” olarak yeniden satışa sunulabilecek. Ayrıca yenilenmiş ürünler için Bakanlık izni ile yenileme merkezleri kurulacak. Bahsi geçen bu yenileme merkezlerinde ise, söz konusu ürünler mevzuata uygun bir şekilde tamir edilecek ve yeniden paketlenecek. Böylece hem kullanım ömrü dolmamış elektronik cihazların atılmaması sağlanacak hem de bu ürünlerin çevreye zarar vermesinin önüne geçilecek.

İkinci el telefon satışları için yasal düzenleme

Yenilenmiş Ürün Satışı Nasıl Yapılacak?

Yenilenmiş ürünlerin satışı içinse de ilk etapta dört farklı ürün çeşidi belirlendi. Buna göre cep telefonları, akıllı saatler, tabletler ve modemler yenilenerek satışa sunulabilecek.

Aynı zamanda yenileme merkezleri tarafından gerekli standartları sağlayan ürünler hemen yukarıda da belirtiğimiz gibi ”Yenilenmiş Ürün” damgası ile piyasaya sunulacak. Bu ürünlerin reklamlarında ise ”Yenilenmiş Ürün” ibaresine ver verilmesi zorunlu olacak. Ayrıca bu yasal düzenleme sonrasında söz konusu bu cihazlara ise en az 1 yıl garanti verilecek. Bu sayede kullanıcılar satış sonrası onarım, bakım ve montaj gibi hizmetlerden de yararlanabilecekler.

İlginizi çekebilir: Elden Geçirilmiş iPhone XR Modelleri, Uygun Fiyattan Satışa Sunuldu