Anasayfa Haber Tesla, 5. Seviye Otonom Sürüş Teknolojisine Oldukça Yakın

Tesla, 5. Seviye Otonom Sürüş Teknolojisine Oldukça Yakın

Tesla 5. Seviye Otonom Sürüş

Seviye 5 olarak adlandırılan ve araçlara tamamen kendi kendine sürüş işlevselliği getiren özellik yıl sonuna kadar hazır.

Araçlarda otonom sürüş oldukça zor ve meşakkatli bir konu. Hiçbir şirket şu an için gerçek dünyada tam otonom sürüş becerileri sunan bir araç geliştiremedi ve tüm potansiyel sorunları çözmeyi başarabilmiş değil. Elon Musk ise Tesla’nın muhtemelen bu yılın sonuna kadar araçlarına temel düzeyde seviye 5 otonom özellikleri sağlayacağı söyleniyor.

Tesla 5. Seviye Otonom Sürüş

Yakın bir zaman önce dünyanın en değerli otomobil markası Tesla olmuştu. Üstelik pandemi nedeniyle fabrikaların kapandığını da hesaba kattığımızda bu daha da etkileyici. Şirket, yatırımcıların katkıları sayesinde en değerli otomobil üreticisi haline gelirken, Tesla’nın gelecek için büyük planları olduğunu her geçtiğimiz gün daha iyi anlıyoruz.

Dünya Yapay Zeka Konferansı’ndaki bir soru-cevap oturumu sırasında Tesla CEO’su Elon Musk, şirketin Otopilot (kendi kendine sürüş) yeteneklerinde önemli ilerleme kaydettiklerini açıkladı. Musk ayrıca “beşinci seviye otonom işlevselliğinde bu yıl ilk adımı atacaklarından” oldukça emin. Şirket, koltuğunda bir insan olmadığında araçların karşılaştığı en büyük sorunları anladı ve çözümler üzerinde çalışıyor.

Tesla 5. Seviye Otonom Sürüş

Otonom araçlarda insansız sürüş becerileri 1 ve 5 arasındaki değerlerle belirleniyor. Seviye 5 akıllı sürüş düzeyini ise aracın hiçbir insan müdahalesi bulunmadan bir noktadan başka bir noktaya gidebilme becerisi olarak tanımlayabiliriz. Tesla CEO’su son olarak seviye 5 için gerekli tüm yeteneklerin Tesla otomobillerindeki mevcut donanım ve yazılım güncellemeleriyle elde edilebileceğini düşünüyor.

İlginizi çekebilir: Facebook 2019’da Yüzde 86 Oranında Yenilenebilir Enerji Kullandı