Anasayfa Haber Game Boy Türevi Cihazlar Araç Hırsızlığı İçin Kullanılıyor

Game Boy Türevi Cihazlar Araç Hırsızlığı İçin Kullanılıyor

Game Boy

Retro Game Boy türevi konsollar, sinyal tekniğiyle otomobilleri kandırarak hırsızlığı kolaylaştırıyor.

Tarihin tozlu sayfalarına karışan Game Boy, minik bir oyun konsolu olmaktan ziyade otomobilleri kandıran ve anahtar görevi gören bir cihaz haline getirildi. Bildiğiniz gibi araçlarda anahtarsız kilit ve çalıştırma sistemleri oldukça gelişti. Bu küçük cihazlar ise suçluların araba çalabileceği bir teknoloji haline geldi.

En çok kullanılan yöntemlerden birisi de evin duvarına yakın olarak yerleştirilen röle kutusu tekniği. Böylece sinyal araç sahibinin anahtarlığından alınabiliyor. Bu sinyaller araca yakın tutulan ikinci bir kutuya iletiliyor. Otomobil ise ikinci kutudan gelen sinyali algıladığında, sensörleri anahtarlığın yakın olduğuna inanarak kandırılıyor.

Bu Game Boy cihazlarının kullanım sürecinde yakında olması gereken bir anahtarlığa gerek yok. Daily Mail’e göre bu cihazlar aracın verilerini kaydediyor ve uzaktan kumanda olarak tanımlandığı için anahtarlık görevi görüyor. Araç daha sonra kullanıcının geçerli bir anahtarlığı varmış gibi açılıyor ve çalışmaya başlıyor.

Game Boy

SOS Auto Keys adlı bir Bulgar firması, bu araçları “en gelişmiş çilingir aracı” etiketi ile satıyor. Şirket, cihazın yasa dışı niyeti olan kimseler tarafından kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Ancak endişe duyanlar için iyi haber ise cihazların ortalama 25.000 dolar fiyatında olması.

İngiltere AA otomobil derneğinden Jack Cousens, “Araba teknolojisi geliştikçe suçlular bu sistemleri kandırmak için çok çalışıyorlar. En endişe verici şey, onlarca yıl önce satılan bir şeyin hırsızlara yardım etmek için yeniden tasarlanmasıdır.” dedi.

İşin garibi hırsızlar bir konsolda Grand Theft Auto oynayıp araç hırsızlığı yapabilirken, basit ve eski bir konsol sayesinde oyunu bir nevi gerçek hayata taşıyorlar.