Anasayfa Haber Project xCloud, Bu Yıl Xbox Game Pass Ultimate’e Dahil Olacak

Project xCloud, Bu Yıl Xbox Game Pass Ultimate’e Dahil Olacak

xCloud Game Pass

Project xCloud’un Game Pass Ultimate aboneliğine dahil olmasıyla birlikte tek bir ücretle birden fazla hizmet sunulacak.

Microsoft bugün yaptığı açıklamada, şirketin Project xCloud akış hizmetinin Eylül ayında Xbox Game Pass Ultimate’e dahil olacağını söyledi. Xbox başkanı Phil Spencer, sektörde yeni nesil konsollara geçildikçe ürün ve hizmetlerinin nasıl yürütüleceğine dair vaatlerini detaylandıran bir blog yazısı yayınladı.

“Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, telefonunuzda veya tabletinizde 100’den fazla Xbox Game Pass oyununa erişebilecek ve bunlar Xbox Live üzerinden çevrimiçi oynamak için de çalışacak.”

Microsoft, Project xCloud’u ilk olarak Ekim 2018’de duyurdu. Ancak bu proje uzun zamandır halka açık beta aşamasında. Project xCloud’un yeni bir marka bilinci kazanıp kazanmayacağı veya tablet-telefon uygulamalarında bir seçenek olup olmayacağı henüz belli değil. Bu aşamada xCloud yalnızca Android telefonlarda çalıştı, bu nedenle hizmetin iOS’a gelip gelmeyeceğini ilerde göreceğiz.

Game Pass Ultimate aboneliği ülkemizde de sürekli indirimler alıyor ve oyuncu kitlesi tarafından kullanılıyor. Ultimate paketi şu anda konsollarda ve Windows 10 bilgisayarlar geçerli. Önümüzdeki süreçte ise Game Pass içerisine xCloud oyun akış hizmeti dahil olacak.

Spencer, Xbox Elite Denetleyicisi ve Xbox Adaptive Controller gibi çevre birimlerinin Xbox Series X ile uyumlu çalışacağı ve geriye dönük uyumluluk gibi vaatlerde de bulundu. Xbox patronu ayrıca oyunların “Xbox Series X’te çok iyi görüneceğini yazdı.