Anasayfa Haber Twitter, Devlete Bağlı Hesaplara Etiket Eklemeye Başladı

Twitter, Devlete Bağlı Hesaplara Etiket Eklemeye Başladı

twitter Devlete Bağlı Hesaplara Etiketler

Devlete ve kamu kuruşlarına bağlı Twitter hesapları, artık kurumu tanıtan basit metinler aracılığıyla işaretleniyor.

Özellikle siyaset ve seçim söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının kullanım karnesi pek iç açıcı diyemeyiz. Twitter, bu soruna karşın şeffaflığı artırmak ve kamu kuruluşlarının halkı yanıltma riskini azaltmak için bağlı hesaplara bazı etiketler eklemeye başladı.

Sosyal medya şirketi, bu değişikliğin kamusal söylemlerin kalitesini artıracağını söylüyor. Bu tür resmi hesaplara eklenen ibareler ile kullanıcılar, platformda gördüğü paylaşımlar karşısında nasıl bir etkileşimde bulunacağı konusunda daha bilinçli kararlar alabilecek.

Söz konusu etiketlerin rahatsız edici şekilde görünmeyeceği de belirtilmiş. Bir devlet veya devlet destekli Twitter hesabının kullanıcı adının altında görülebilen basit, gri bir metin satırı ekleniyor.

Twitter, başlangıçta bu uygulamayı Çin, Fransa, Rusya, Birleşik Krallık ve ABD adına faaliyet gösteren üst düzey yetkililer ve kuruluşların sahip olduğu hesaplara uygulamayı düşünüyor. Gelecekte bu listeye daha fazla ülke eklenecek ancak Twitter şimdilik BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesine odaklanmak istediğini söylüyor.