Anasayfa Haber Rocksteady, Suicide Squad Oyununu Duyurdu

Rocksteady, Suicide Squad Oyununu Duyurdu

Suicade squads

Uzun süredir hakkında dedikodular dönen oyun firması Rocksteady, Suicide Squad oyununu geliştirdiğini resmen duyurdu.

Batman Arkham serisinin geliştirici firması olarak bilinen Rocksteady, oyun basınında bir süredir spekülasyonların kaynağı oluyordu. Spekülasyonların çıkış noktası ise, geçtiğimiz yıllarda firmanın açmış olduğu bir iş ilanıydı. Rocksteady şirketinin vermiş olduğu ilanda “bir sonraki AAA oyunumuz için” şeklinde geçen kısım şirketin yeni bir oyun üzerinde çalıştığını ele vermişti.

Rocksteady son olarak 2016 yılında, nispeten başarılı sayılabilecek Batman: Arkham VR oyununu çıkarmıştı. O dönemden bu zamana kadar şirketin çıkarmış olduğu herhangi yeni bir oyun yok. Bunların üzerine verilen ilanı da göze alarak oyuncular ve oyun basını, firmanın yeni bir Superman oyunu yapıyor olabileceği yönünde tahminlerde bulunmuştu. Söylentilere karşılık herhangi bir açıklama yapmayan firma, daha sonra satın almış olduğu alan ismi ile kendini iyice ele vermiş durumdaydı.

Tüm bun gelişmeler doğrultusunda Rocksteady Studios, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile yeni oyunları olan Suicide Squad’ı resmen duyurdu. Firma, yapmış olduğu paylaşımda oyun ile alakalalı detayları ise 22 Ağustos tarihinde oyuncular ile paylaşacağının müjdesini verdi.

Atılan Tweet ile alakalı dikkat çekici bir diğer nokta ise paylaşılan görsel oldu. Firmanın paylaşmış olduğu görselde Superman’i görmekteyiz. Superman’in kafasında ise, hedef işareti şeklinde oyunun ismi Suicide Squad yazmakta. Bu yazının Superman’in kafasında hedef işareti gibi yazıyor olması, Suicide Squad olarak Superman ile mücadele edip etmeyeceğimiz yönünde soru işaretlerini akıllara getirmekte.

Her ne olursa olsun Rocksteady firması yapmış olduğu Arkham serisi ile kendini kanıtlamış bir firma. Maddi anlamda pek sıkıntı yaşamayacak olan firmanın, 4 yıldır AAA kalitesinde bir oyun geliştiriyor olduğunu düşünürsek, ortaya çıkacak oyun hakkında beklentilerimiz yükseliyor. Oyun hakkında bir bilgi paylaşılmadığı için şimdilik yalnızca varsayımlarda bulunabiliyor olsak da; oyuncular olarak 22 Ağustos tarihinde DC Fan Dome etkinliğinde daha detaylı bilgilere kavuşabileceğiz.

Oyunun, 22 Ağustos tarihinde duyurulacağını düşünürsek, yeni nesil konsollara çıkacağını düşünmek de yanlış olmaz. Bu noktada yeni nesil konsolların ve yeni nesil oyunculuğun gücünü tam anlamı ile gösterebilen bir AAA oyun olabilir. Bununla birlikte yaklaşık 4 yıl gibi bir süredir geliştirildiği tahmin edilen oyunun piyasaya çıkmasına neredeyse hazır olması da beklentilerimin arasında yer almakta. Umarım Rocksteady’nin yeni oyunu Suicide Squad‘ı önümüzdeki ocak ya da şubat ayına kadar mağazalarda görebiliriz.