Anasayfa Haber Fortnite, App Store ve Google Play Store’dan Kaldırıldı

Fortnite, App Store ve Google Play Store’dan Kaldırıldı

Fortnite App Store ve Google Play Store

Apple ve Google, milyonlarca kullanıcı tarafından oynanan Fortnite’ı ani bir kararla uygulama mağazalarından kaldırdı.

Apple ve Google, kısa bir süre önce almış olduğu kararla beraber Fornite ile olan iş birliklerini ikinci bir emre kadar askıya aldı. Bu doğrultuda ise birçok oyunsever tarafından oynanan Fortnite, App Store ve Google Play Store mağazalarından ani bir kararla kaldırıldı.

Bildiğiniz gibi Fortnite üzerinden oyuncular oyun içi bir satın alma gerçekleştirdiklerinde, söz konusu bu işlemleri Google Play Store veya App Store üzerinden gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bahsi geçen bu satın alma işlemlerinde ise Google Play Store ve App Store yaklaşık olarak yüzde 30‘luk  bir komisyon ücreti alıyor.

Fortnite App Store ve Google Play Store
Fortnite App Store

Ancak yapımcı firmanın bugün yayınlamış olduğu güncellemeyle birlikte Google Play Store ve App Store‘un haricinde satın alma işlemlerine Epic Games’in kendi ödeme sistemi olan V-Buck satın alma opsiyonunu da eklediğini görmekteyiz. Yaşanan bu gelişmenin ardındansa Google Play ve App Store’un ilkelerini ihlal eden Fortnite’ın ani bir kararla hem App Store hem de Google Play Store üzerinden kaldırıldığına şahit olmaktayız.

Söz konusu bu ihlal durumunu ise çözmek adına Epic ile görüşmelere devam edeceklerini de ifade eden şirketler, aynı zamanda Epic Games ile çalışmaya devam etmek için her türlü gayreti göstereceklerine de özellikle dikkat çektiler.

Apple’ın açıklamasının ardından Fortnite’ın resmi Twitter hesabı üzerinden Apple’a sert açıklamalarda bulunan yapımcı firma ise, Apple’a tekelleşme üzerinden dava açacaklarını da duyurdu.