Anasayfa Haber Xbox Game Pass Ultimate Üyeleri İçin xCloud Beta Süreci Başladı

Xbox Game Pass Ultimate Üyeleri İçin xCloud Beta Süreci Başladı

xCloud Beta

Project xCloud bulut tabanlı oyun servisi, Xbox Game Pass Ultimate aboneleri için beta süreci dahilinde kullanılabiliyor.

Microsoft’un Project xCloud oyun akış hizmeti, 15 Eylül itibarıyla resmi olarak kullanıma açılacak. Ancak mevcut Xbox Game Pass Ultimate aboneleri, şu an erken bir beta sürümüne erişebiliyor. Beta süreci, daha önce bildirdiğimiz gibi Apple’ın yasaklaması nedeniyle yalnızca Android cihazlarda Google Play Store veya Samsung App Store üzerinden kullanılabilecek.

Project xCloud, Eylül 2019’da hizmete giren NVIDIA GeForce Now benzeri bir bulut oyun sistemi. Microsoft, aldığı yeni bir kararla birlikte bu platformu Xbox Game Pass Ultimate’a entegre etmeyi tercih etmişti. Böylelikle oyunları Android cep telefonu veya tabletiniz ile doğrudan bulut üzerinden oyun oynamak mümkün.

xCloud Beta

Microsoft Project xCloud Beta, Xbox Gamepad veya desteklenen Bluetooth oyun kumandaları ile birlikte oynanabilen 100’den fazla oyun içeriyor. Hellblade: Senua’s Sacrifice ve Gears 5 dahil belirli sayıda oyun dokunmatik kontrolcü ile oynanabilir durumda. Ancak Microsoft, zamanla daha fazla oyuna destek sunmayı planlıyor.

Son olarak, Microsoft Project xCloud Beta’nın şu anda 22 ülkede yayında olduğunu ve xCloud resmi olarak piyasaya sürülene kadar yaklaşık bir ay boyunca devam edeceğini belirtelim.