Anasayfa Haber Oracle da TikTok İle İlgileniyor

Oracle da TikTok İle İlgileniyor

Oracle TikTok

Microsoft ve Twitter gibi isimlerin ardından şimdi de Oracle, TikTok için devreye girmiş durumda.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından TikTok için alınan yaptırım kararları sonrasında kısa videoların paylaşıldığı sosyal medya platformunun ABD operasyonlarını satın almak isteyen şirketler listesi uzamaya başladı. TikTok alımı için adı geçen son şirket ise bir başka teknoloji devi Oracle.

Oracle, ByteDance ile potansiyel TikTok satışı için masaya oturdu. Şirketin ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonları üstlenmek istediği de bilgiler arasında. Ek olarak, ByteDance’de kendi hisseleri olan ve Oracle’ın da iş ortağı olan Sequoia Capital ile General Atlantic’i bu görüşmeler için devreye soktuğu söyleniyor.

Oracle’ın TikTok’un bazı kısımlarını satın alma konusundaki söylentilerinin Microsoft‘un platforma olan ilgisini potansiyel olarak zorlaştırdığı paylaşılıyor. Yakın zamana kadar Microsoft, TikTok için Amerikalı bir alıcı arama çabalarında ön plandaydı. Bu ayın başlarında Başkan Trump’ın TikTok’un bir ABD firmasına satılmaması durumunda, 20 Eylül’e kadar ülkedeki TikTok (ve diğer Çinli firmalar) ile işlemleri yasaklayan bir kararnameye imza attığını da tekrar hatırlatalım.

Ayrıca, Microsoft’un yanı sıra Twitter da potansiyel bir alıcı durumunda ancak finansal sorunların işleri karıştırdığı ileri sürülüyor.