Anasayfa Haber Microsoft Edge, Bağlantı Kopyala-Yapıştır İşlevinde Yeni Bir Özellik Kazanıyor

Microsoft Edge, Bağlantı Kopyala-Yapıştır İşlevinde Yeni Bir Özellik Kazanıyor

Microsoft Edge Kopyala- Yapıştır

Yaklaşan güncellemelerle birlikte kopyalanan URL’yi bağlantı veya metin olarak yapıştırmak mümkün olacak.

Microsoft, web tarayıcısı Edge için bağlantıları kopyalayıp-yapıştırma şeklini değiştirecek yeni bir özellik açıkladı. Yaklaşan bir Windows 10 güncellemesinde sunulacak olan yeni Link Format (Bağlantı Biçimi) özelliği, kullanıcıların adres çubuğundan kopyalanan bir URL’nin bağlantı olarak mı yoksa düz metin olarak mı yapıştırılacağını seçmelerine olanak tanıyor.

Kullanıcılar, bir URL’yi okunabilir biçimde ve basit bir bağlantı olarak yapıştırmak için geleneksel Ctrl + V klavye komutunu kullanıyor. Bu noktada tam bir URL’yi düz metne yapıştırmanın kısayolu Ctrl + Shift + V olacak. Ancak varsayılan seçenek Edge ayarları aracılığıyla tersine çevrilebiliyor.

Microsoft, yeni kopyala ve yapıştır özelliğini geliştirirken analiz sonuçlarından yardım aldıklarını söylüyor.

“Kullanıcıların web tarayıcılarından bir URL’yi kopyalayıp yapıştırma konusundaki düşüncelerini araştırmak istedik. URL’leri kopyalayıp yapıştırdıklarında ne yaptıklarını ve yaşadıkları sıkıntılı noktaları anlamaya çalıştık. O anki duruma göre fazlalık olan parametreleri paylaşmak veya kaldırarak daha anlaşılır hale getirmek gerekebiliyor. Bunun için URL’nin düzenlenmesi gerektiğini gördük.”

Microsoft Edge Kopyala- YapıştırÖzellik geniş kitleler için kullanıma sunulmadan önce test ediliyor ve ilerleyen tarihlerde güncellemelerle birlikte kullanıma sunulacak. Yazılım devi, Windows 10’da gelişmiş panolar ile kopyala-yapıştır deneyimini değiştirebilecek adımlar atmaya başlamıştı. Edge için gelen Bağlantı Biçimi özelliği ise bunu takiben geliştirildi.