Anasayfa Haber Windows 10 Wonder Bar, Touch Bar’a Rakip Olacak

Windows 10 Wonder Bar, Touch Bar’a Rakip Olacak

Windows 10 Wonder Bar

MacBook Pro modellerinde bir süredir yer alan Touch Bar özelliği, gelecekteki Windows 10 cihazlarda Wonder Bar olarak karşımıza çıkabilir.

Microsoft, Windows 10 Wonder Bar ile Apple Touch Bar özelliğinin kendi versiyonunu sunmuş olacak gibi gözüküyor. Bu özellik ile uygulamalar, medya kontrolleri ve daha fazlası için hızlı kısayollar sağlayan ikinci bir ekran sunulmuş olacak.

Wonder Bar aslında çift ekranlı cihazlar için özel olarak tasarlanmış Windows 10X için planlanmıştı. Şimdi ise özellik, Microsoft’un Surface Neo‘nun beklenen gecikmesini duyurmasının ardından normal Windows 10’a geçiş yapma yolunda. Tabii ki bunun için uyumlu bir cihaza da ihtiyacınız olacak.

Wonder Bar, sanal bir klavyenin üzerine oturacak ve yaptığınız şeye bağlı olarak bağlama duyarlı düğmeler ve kısayollar sunacak şekilde ayarlanacak. Microsoft’un bu yenilik için üçüncü taraf uygulamalarının da gücünü ardına almasını bekleyebiliriz. Özelliğin fiziksel bir donanım olarak değil de sanal olarak gelecek olması ise Touch Bar gibi ek bir maliyet oluşturmamış olacak.