Anasayfa Haber Samsung, 2021’de Mini LED TV Pazarından Büyük Pay Kapmayı Planlıyor

Samsung, 2021’de Mini LED TV Pazarından Büyük Pay Kapmayı Planlıyor

Samsung Mini LED TV

2021 yılından itibaren Mini LED ekran teknolojisini kullanan birçok cihaz üretilecek. TV pazarında ise Samsung’un adını daha sık duyabiliriz.

Mini LED teknolojisi henüz çok yeni ve önümüzdeki yıllarda birçok teknolojik cihazda kullanılması muhtemel görünüyor. Örneğin Apple, cihazlarında Mini LED teknolojisinden faydalanmak için çoktan adım atmaya başladı. Bunun yanında ASUS ve MSI gibi markaların Mini LED ekrana sahip ürünlerine göz atma fırsatı bulmuştuk.

Pazar analisti TrendForce’un yeni bir raporuna göre Samsung cephesi de yeni TV’ler için önemli çalışmalar yapıyor. Birçok üretici 4K (ve hatta 8K) çözünürlüklere odaklanırken ve OLED panelli TV’ler üretirken, Samsung Mini LED pazarına hızlı bir giriş yapmayı planlıyor.

Yapılan analize göre, 2021 yılında Mini LED aydınlatmasından yararlanan 4.4 milyon adet televizyon tedarik edilecek. Samsung ise bu teknolojiye dayanan 2 milyon TV üretme hedefinde ve toplam rakamın neredeyse yarısına sahip olmak istiyor.

Öte yandan müşterilerin seçim yapabilmesi için geniş bir ürün ve boyut yelpazesine sahip olacaklar. Görünüşe göre Samsung Mini LED TV ailesinde 55 inç, 65 inç, 75 inç ve hatta 85 inç boyutlu seçenekler satışa çıkacak. Tüketicilere 4K çözünürlük opsiyonu da sunulacak ve yeni aydınlatma düzeni ile birlikte çok daha iyi görseller sunulması bekleniyor.

Son olarak, Samsung’un her bir TV için 8.000 ila 30.000 adet Mini LED çipi kullanacağı belirtilmiş.