Anasayfa Haber Xbox Patronu: 8K Çözünürlük Oyunlarda Hiçbir Zaman Standart Olmayabilir

Xbox Patronu: 8K Çözünürlük Oyunlarda Hiçbir Zaman Standart Olmayabilir

Xbox Patronu 8K çözünürlük

Xbox patronu Phil Spencer, 8K görüntüleme cihazları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Xbox patronu Phil Spencer yapmış olduğu açıklamalarla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi ise Spencer, yeni yeni hayatımıza girmeye başlayan 8K görüntüleme cihazları ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Xbox patronunun açıklamalarına göre, 8K çözünürlük hiçbir zaman oyunlarda bir standart haline gelmeyebilir.

Bildiğiniz üzere Microsoft, 10 Kasım tarihinde Xbox Series X ve S konsollarını piyasaya sunacak. Gerçek 4K çözünürlük desteğiyle beraber geleceği ifade edilen bu modeller aynı zamanda bazı oyunları da 8K çözünürlük ile beraber oynatabilecek.

Xbox Patronu 8K çözünürlükXbox’ın yeni nesil konsolları kullanıcılar tarafından merak edilirken, Xbox’ın patronu kısa bir süre önce Wired ile önemli bir röportaj gerçekleştirdi. Düzenlenen röportaj esnasında 8K görüntüleme ile ilgili düşüncelerini ifade eden Spencer, bu teknoloji için oyuncuların pek hevesli olmaması gerektiği söyledi.

Röportaj esnasında 8K çözünürlüğün oyun dünyası için hiçbir zaman standart haline gelmeyeceğini ima eden Spencer, 8K çözünürlüğün standart haline gelmesi için oldukça uzun bir zamanın olduğunu da belirtti.

Açıklamada ayrıca 8K görüntüleme cihazlarının henüz yolun başında olduğuna da özellikle dikkat çekilmiş. Bu kısımda oyuncuların gerçek 8K desteğine ulaşması için 8K görüntüleme cihazlarının da yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Spencer, 8K TV’lerin ise hayatımıza daha yeni yeni giriş yaptığını söyledi.

Bildiğiniz gibi oyun sektöründe standart halen 1080p olarak karşımıza çıkıyor. 4K çözünürlüğün bile henüz yeni yeni standart haline gelmeye başladığını göz önünde bulunduracak olursak, 8K‘nın bir standart haline gelmesinin ise oldukça zaman alacağını tahmin etmekteyiz.