Anasayfa Haber PS3, PSP ve PS Vita Oyunları Vitrinden Kaldırılıyor

PS3, PSP ve PS Vita Oyunları Vitrinden Kaldırılıyor

playstation

Sony, PlayStation 3, PlayStation Portable ve PlayStation Vita oyunlarını mobil ve web mağazalarından kaldıracak.

Yeni nesil oyun konsolları piyasaya henüz çıkmaya başlamışken, Sony’nin önceki nesil oyunlara verdiği desteği yavaş yavaş kaldırdığı görülüyor. Bu iddiayı destekleyen yeni bir rapor, şirketin bu ay PS3, PSP ve PS Vita oyunlarını mobil ve web mağazalarından kaldıracağını öne sürüyor.

Fransız web sitesi Planete Vita, Sony’nin kısa süre önce ortaklarına gönderdiği bildirilen bir e-posta aldı. E-posta, Sony’nin 19 Ekim’de mobil ve web’de yenilenmiş bir PlayStation vitrini başlatacağını bildiriyor. Bu yenilemenin kullanıcı arayüzü ve özellikleri henüz açıklanmamış olsa da Sony, sırasıyla 19 Ekim ve 28 Ekim’den itibaren web ve mobil cihazlarda, söz konusu eski konsolların içerik vitrinlerinden satın alımının durdurulacağını belirtti. Ancak Sony, tüm bu içeriklerin halen desteklenen konsollarda doğrudan PlayStation Store’dan alınabileceğini ve hiçbirinin tamamıyla piyasadan kaldırılmadığını da belirtiyor.

Eski oyunları belirli vitrinlerden kaldırma planı Sony’nin bakış açısından mantıklı olsa da, şirket geriye dönük uyumluluk konusunda sıkıntı yaşayabilir. Mevcut konsol nesillerinde aktif olarak desteklenen uygulamaların, temaların, avatarların ve istek listelerinin kaldırılması kullanıcılar için kötü bir haber olarak değerlendirilebilir. Yine de şirket, muadiline göre mobil ve web vitrinlerinde bu özelliklerin az kullanıldığını fark ettiği için bu kararı almakta çok da haksız sayılmaz. Bununla birlikte, Sony’nin henüz bu değişiklikleri resmi olarak duyurmadığını belirtmek de yanlış olmayacaktır.

Son olarak, konuyla ilgili yeni gelişmelerin olması durumunda Sony tarafından resmi açıklamanın yapılacağını belirtelim.