Anasayfa Haber Fortnite, GeForce Now Aracılığıyla iOS’a Geri Dönebilir

Fortnite, GeForce Now Aracılığıyla iOS’a Geri Dönebilir

Fortnite GeForce Now iOS

Söylentilere göre, NVIDIA’nın GeForce Now oyun servisi Safari aracılığıyla iOS cihazlara gelecek. Epic Games ise Fortnite için bu fırsattan yararlanabilir.

Birkaç ay öncesinde Epic Games ve Apple arasında sonu mahkemeye taşınan bir kavga başlamıştı ve sonrasında Fortnite App Store’dan kaldırılmıştı. Hatta Fortnite yüklü iPhone’ların yüksek fiyatlara satıldığını bile görmüştük. Şimdi ise Fortnite iOS cihazlara geri dönebilir, ancak GeForce Now aracılığıyla.

BBC, kısa bir zaman önce NVIDIA’nın GeForce Now bulut oyun platformunun Apple’ın Safari mobil tarayıcısında çalışacak bir sürümü üzerinde çalıştığını bildirdi. Böylelikle Epic Games popüler oyununu iPhone kullanıcılarıyla yeniden buluşturabilir. Üstelik tartışmanın merkezinde bulunan %30’luk vergilerden muaf bir halde.

fortnite yüklü iphone fiyat

Bu arada NVIDIA tarafından mobil Safari için hazırlanan GeForce Now sürümüyle ilgili resmi bir açıklama gelmediğini not düşelim. Bununla birlikte konu hakkında yorum yapmaktan da kaçındılar. Amazon’un yeni bulut oyun servisi Luna’nın tarayıcı aracılığıyla iOS platformuna geleceğini öğrenmiştik. Bu bağlamda yeşil takım da benzer bir hamle yapabilir.

Apple, Fortnite’ı App Store’dan kaldırmadan önce oyunu iPhone’da oynayan 116 milyondan fazla oyuncu olduğunu bildirmişti. Öyle ki Epic de bu büyük oyuncu kitlesini kaybetmek istemiyor.

Öte yandan Apple böyle bir hareketi önlemek için farklı yollar deneyebilir. Şu anda iOS için Safari’de bulut oyun platformlarını çalıştırmak için herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Ancak neler olacağını zaman gösterecek.