Anasayfa Haber AOC, Porsche Design 27″ Agon Oyuncu Monitörünü Tanıttı

AOC, Porsche Design 27″ Agon Oyuncu Monitörünü Tanıttı

AOC, üst seviye Agon ailesine ait yeni Porsche Design oyuncu monitörünü tanıttı.

Uzun zamandır Porsche ile işbirliği içinde olan AOC, yeni Agon monitörünün tasarımında ünlü otomobil üreticisinin tasarım ofisi Porsche Design‘ın tecrübelerinden yararlanıyor. Daha önce şirketin PDS241 ve U31U1 gibi farklı modellerini görmüştük ve bu ürünler tasarım ödülü de almıştı. Bugün ise yarış arabalarından esinlenerek tasarlanmış yeni Agon modeli göz önüne çıkıyor.

Oyun Performansı

Ürün öncelikle 2K çözünürlük ile gelmekte. Buna ek olarak 400 Nit parlaklığa ulaşan panel, VESA DisplayHDR400 sertifkası da almayı başarmış. Tabii ki oyun monitörlerinde olmazsa olmaz bir özellik senkronizasyon. Yeni Agon modeli de FreeSync Premieum Pro desteği ile geliyor ve böylece G-Sync uyumlu hale geliyor.

Tazeleme hızında da bir artış görmekteyiz. Burada artık 240 Hz seviyesine çıkılıyor. Öte yandan kullanılan VA paneli piksel tepki süresi de 0.5 ms MPRT ve 1 ms de GtG olarak belirtilmekte. Düşük giriş gecikmesi de artık önem arz ediyor. AOC burada net bir rakam vermese de giriş gecikmesini de düşürdüklerini belirtiyor.

1000R Kavis

Yeni model kavisli bir tasarıma sahip. Kavis oranı ise 1000R ile şimdiye kadar çıkan modellerin epey ötesinde. Burada Raidus değeri ne kadar düşükse kavisin o kadar arttığını belirtelim. Firma yeni modelin arkasında bir yansıtıcı olduğunu ve buradan da isterseniz Prosche isterseniz de Agon logosunu yantısabileceğinizi belirtiyor.

Porsche Design AOC AGON PD27 27″ Özellikleri

  • Kavisli tasarımda çerçevesiz 27 “ekran
  • 16:9 en boy oranıyla 1.7 milyar renk
  • 2560×1440 ve HDR 400 çözünürlüğe sahip 240Hz LCD ekran
  • 5Wx2 hoparlörler
  • 2x HDMI 2.0, 4x USB 3.2, kulaklıklar, mikrofon (çıkış), mikrofon (giriş)
  • Light FX: monitörün arkasındaki, ayrı bir renge veya ses/video sinyaline uyacak şekilde ayarlanabilen ışıklar
  • Porsche Design veya Agon logosunun masaya yansıtılması

Çıkış Tarihi

Ürün kasım ayının ortasından itibaren bütün mağazalarda bulunabilir olacak.