Anasayfa Haber Instagram’ın Ana Ekran Tasarımı Yıllar Sonra Değişiyor

Instagram’ın Ana Ekran Tasarımı Yıllar Sonra Değişiyor

Instagram ana ekran tasarımı

Son yayınlanan güncellemeyle birlikte Instagram ana ekran tasarımı değişiyor.

Instagram ana ekran tasarımı üzerinde yıllar sonra köklü bir değişikliğe gidiyor. Yeni ana ekran tasarımında ise Reels ve Alışveriş özelliği ön plana çıkıyor.

Hatırlarsanız, popüler sosyal medya uygulaması Instagram Eylül ayında yapmış olduğu duyuruyla beraber yeni ana ekran tasarımını duyurmuştu. Son yayınlanan güncellemeyle birlikte kademeli olarak kullanıma sunulan yeni ana ekran tasarımıyla, beğeni butonunun yerinin alt kısımdan sağ üst köşeye taşındığını görmekteyiz.

Böylece kullanıcılar ana sayfanın sağ üst köşesinden Yeni Gönderi Ekleme, Beğeni ve DM butonlarına erişim sağlayabiliyorlar. Bunun haricinde uygulamanın alt kısmında yer alan butonlar üzerinde de bir takım değişikliklere gidildiğine şahit olmaktayız.

Instagram ana ekran tasarımı
Yeni Instagram ana ekran tasarımı

Alt kısımda yer alan butonları incelediğimizde ise Ana Sekme, Arama, Reels, Alışveriş ve Profil butonları bizleri karşılıyor. Bildiğiniz üzere Alışveriş özelliği daha önceden Keşfet menüsünde yer alıyordu. Fakat, Alışveriş özelliğinin daha da ön plana çıkması için Instagram’ın bu özelliği ana sayfada yer alan butonlar arasına eklediğini gözlemlemekteyiz.

Yine aynı şekilde Reels özelliğini de alt kısımdaki butonlara arasına ekleyen sosyal medya devi, ana ekran üzerinden kullanıcıların Reels videolarına da erişim sağlamasına olanak sağlıyor. Aynı zamanda bu buton üzerinden de Reels’e video ekleme imkanı da sağlayan Instagram, böylelikle kullanıcıların tek bir sayfa üzerinden birçok sekmeye erişim sağlayabilmesine imkan tanıyor.

Yeni ana ekran tasarımının kademeli olarak dağıtılmaya başlandığını da belirmekte yarar var. Bu yüzden yeni ana ekran tasarıma şimdilik her hesap erişemiyor. Ancak yeni tasarımın en kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.