Anasayfa Haber Godfall, Radeon RX 6000 Serisi için Ray Tracing Desteği Kazandı

Godfall, Radeon RX 6000 Serisi için Ray Tracing Desteği Kazandı

Godfall

Godfall için Ray Tracing desteği bir süre RDNA 2 mimarili RX 6000 ekran kartlarına özgü olacak.

Godfall kısa bir zaman önce piyasaya sürülmüştü ve başlangıçta gerçek zamanlı ışın izleme desteği sunulmamıştı. Ancak Ray Tracing (Işın İzleme) teknolojisi yeni yayınlanan 2.0.95 güncellemesi ile artık Godfall’da kullanılabilir halde.

Bu desteğin şu anda yalnızca AMD Radeon RX 6000 serisi ekran kartları için aktif olduğunun altını çizelim. Godfall, Unreal Engine 4 oyun motorunu kullanıyor ve DirectX 12 Ultimate API’lerinden yararlandığını biliyoruz. Bu sebeple ışın izleme efektlerinin AMD’ye özgü tutulması biraz kafa karıştırıcı.

Daha önce DirectX 12 Ultimate destekli ekran kartlarına ayrıntılı bir şekilde değinmiştik. Şu an DX12U logosunu hem Radeon RX 6000 hem de GeForce RTX 2000 ve RTX 3000 serisi taşıyor. Ayrıca DXR API’si sayesinde gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini teknik olarak destekliyorlar.

RX 6800 XT

Oyunun geliştiricisi Counterplay Games, NVIDIA GPU’lar için Ray Tracing desteğinin ilerde bir güncelleme ile geleceğini söylüyor. Başlangıçta bunun gerçekleşmemesi için teknik olarak bir engel bulunmuyor. Nitekim bu durumu AMD’nin Godfall’ın geliştiricisi Counterplay Games ile çok yakın bir şekilde çalışıyor olmasına yorumlayabiliriz.

Bu arada yeni nesil RX 6800 XT ekran kartının detaylarını ve performansını merak ediyorsanız incelememize bir göz atın deriz.