Anasayfa Haber Smart Access Memory Teknolojisi Eski Donanımlarda Kullanılamayacak

Smart Access Memory Teknolojisi Eski Donanımlarda Kullanılamayacak

Smart Access Memory

Eski nesil AMD donanımlar kullananlara Smart Access Memory teknolojisi için kötü haber geldi.

İlk olarak AMD tarafından tanıtılan Smart Access Memory teknolojisi aslında PCI Express özelliklerinin (Resizable BAR) bir parçası. Geçtiğimiz günlerde rakip NVIDIA tarafının da SAM alternatifi üzerinde çalıştığını öğrenmiştik. Sonrasında ise AMD’nin bu konuda Intel ve NVIDIA ile işbirliği yaptığını yazmıştık.

Kırmızı takım şu anda oyun sistemleri için CPU, GPU ve yonga seti tasarlayan tek şirket olduğundan bu konuda çok daha iyi bir konumda. Akıllı Erişim Belleği sayesinde gerekli şartlar sağlandığında ise PCIe 4.0 arayüzünün bant genişliği tam olarak kullanılabiliyor. Bildiğiniz gibi Ryzen 5000 serisi bir işlemci, RX 6000 serisine ait ekran kartı ve 500 serisi anakart kullanmak mecburi.

Smart Access Memory

Şimdi kötü habere gelelim. AMD, tanıtmış olduğu ve üzerinde geliştirmeler yaptığı bu özelliği eski nesil donanımlarında kullanmayı planlamadığını belirtti. Yani şirket sözünden dönmezse, yeni özellik sadece bahsettiğimiz donanımlar ve yeni çıkış yapacak olan ürünlerde desteklenecek. Başka bir deyişle Ryzen 3000 serisi GPU, RX 5000 serisi GPU ve 400 serisi yonga setleri için bir destek söz konusu değil.

Son gelen açıklamalara bakarsak Smart Access Memory Intel tarafında da kullanılabilecek. Peki sizin bu konuda fikirleriniz ne ve donanım endüstrisi için bir standart haline geleceğini düşünüyor musunuz?